Dunaújváros Hetilap

Pecsét István tanul, vállalkozást alapít, de legfőképpen jól van

Molnár Emese - 2018. október 8. 16:05

Egy évvel ezelőtt mondták ki az orvosok, hogy Pecsét István meggyógyult, legyőzte a rákot. Az éves kontrollvizsgálat eredménye pedig megerősítette, hogy továbbra sincs daganatos sejt a szervezetében. A dunaújvárosi fiatalemberrel eme jó hír kapcsán beszélgettünk, és kérdeztük új feladatairól is.

- Tavaly október 24-én a kínai Fuda kórházban mondták ki az orvosok, hogy eltűnt a rák a szervezetemből. Most készült el az éves kontroll vizsgálatom, egy mellkas CT, amelyet Budapesten végeztek el. Az látszódik a felvételen, hogy minden rendben van továbbra is, nincs rák a szervezetemben. Ez egy nagyon jó hír volt.

Folytatni kell még a gyógykezelést?

- Igen, a májtranszplantáció miatt még folytatni kell, ugyanis az immunrendszerem nem úgy működik, mint másoknak. A vérképből lehet mérni az immunrendszer szintjét. Amikor elkezdtük a kezeléseket, nagyon alacsony volt az enyém, most már kezd megfelelő szintre emelkedni, körülbelül 30-40 százalékkal tudták feljebb vinni. Egy pár kezelésre még szükség van annak érdekében, hogy az immunrendszerem át tudja venni azt a védekező szerepét, hogy ha esetleg kóbor ráksejt lenne a szervezetemben, akkor azt le tudja győzni.

Mikor mész legközelebb ilyen kezelésre?

- Október végén utazom megint Kínába. Egy hétig leszek ott, annyi idő elég a szükséges gyógykezelésre.

A közgyűlés a legutóbbi ülésén a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagjai közé választott. Hogy fogadtad a felkérést? Mi lesz ebben a szervezetben a feladatod?

- Nagyon boldog voltam, jólesett a felkérés. Az lesz a feladatom, hogy aki megkeres minket, mert szüksége van például külföldi gyógykezelésre, annak segítem az ügyét, akár egy városi jótékonysági rendezvény megszervezésében, akár cégek vagy magánszemélyek támogatását kérve. Lényegében most én vagyok a másik oldalon, tehát segítséget nyújthatok úgy, ahogyan én is megkaptam a támogatást az elmúlt két évben. Eddig rajtam segítettek, és most én segíthetek másoknak, ez nagyon boldoggá tesz.

Mivel telnek a hétköznapjaid? Milyen céljaid vannak a közlejövőben?

- Elkezdtem újra iskolába járni. Egy kereskedői OKJ-s képzést végzek Budapesten, ugyanis szeretnék visszamenni dolgozni. Gyakran kell járnom különféle kezelésekre, vizsgálatokra, ezért nehezen lenne összeegyeztethető, hogy ha egy cégnél vállalnék munkát. Éppen ezért szeretnék egy saját vállalkozást, Kínából importálnék termékeket. Van egy kormány által meghirdetett Széchenyi 2020-as pályázat, amely a fiatal vállalkozókat támogatja. A feltételeknek megfelelek, ennek része az is, hogy elvégzem a kereskedői képesítést, és már dolgozom az üzleti terven is. Részt veszek diplomamentő programban is, szeretném letenni az angol nyelvvizsgát. Emellett a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban indul egy angol tanfolyam, arra is jelentkeztem, szóval egyszerre három iskolába járok most, nem unatkozom.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.