Szakmájuk mesterei lettek

Vass Ádám - 2018. október 10. 7:47

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Kevesen képesek arra, hogy tisztában legyenek a legújabb elméletekkel, fogalmakkal, lépést tartsanak szakmájuk technikai fejlődésével és elsajátítsák azokat. A mesterképzésen részt vevők mindegyike vállalta, hogy kitanulják szakmájuk legújabb fogásait, képbe kerülnek az újításokkal kapcsolatban, sőt, olyan szinten elsajátítsák azokat, hogy később ezt a tudást a fiatalok számára is át tudják adni. A hosszú hónapokon át tartó képzés végén kedden délután a Városháza "C" szárnyának rendezvénytermében tartott Mesteravató ünnepségen huszonnyolcan állhattak büszkén, várva, hogy átvegyék oklevelüket.

Az ünnepségen részt vett Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára és Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Magyar Iparkamara elnökségi tagja is, aki elmondta, városunkban már negyedik alkalommal adhatnak át okleveleket. Kiemelte, mekkora teljesítmény, hogy valaki akár középkorúként vállalja, hogy visszaüljön az iskolapadba és vállalkozáselméletet tanuljon, vagy a legújabb technológiákról hallgasson előadást, vegyen részt a gyakorlati oktatáson, mindezt azért, hogy elérje szakmája legmagasabb szintjét és mindebből sikeres vizsgát is tegyen a bizottság előtt.

Jákli János ipari gépészként szerezte meg a mester oklevelét, számára is nagyon furcsa volt újra iskolába járni és munka mellett tanulni, de élvezte, mert rengeteg olyan dolgot tudott meg, amit korábban nem tanítottak neki, főleg nem ilyen magas szinten. Ha majd ő is oktatni fog, akkor mindenekelőtt a szakma iránti alázatra és annak szeretetére fogja tanítani a fiatalokat, ami szerinte sokakból hiányzik manapság. Gerendás Szabolcs autószerelőként végzett, őt az motiválta elsősorban, hogy az elektromos autók széles körű terjedése okán megszerezze a már elengedhetetlennek számító magasabb képzést, ami nélkül véleménye szerint már nem lehet jó szakember egy autószerelő a modern világban.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.