Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Tovább folytatódik a kulturális akció

Vass Ádám - 2018. október 5. 7:56

A Duplázzon, mi felezünk! és a Jegyet jegyért elnevezésű akció is folytatódni fog, méghozzá a város összes jelentős kulturális intézményének részvételével.

A Bartók Kamaraszínház kezdeményezésével tavaly ősszel indult a Jegyet jegyért nevű akció, amit a Dunaújvárosi Szakképzési Centrummal indított a színház. Ennek köszönhetően azok a diákok, akik elérik a 4,5-ös tanulmányi átlagot, féláron látogathatják a színház különböző előadásait. Az akció idén is folytatódni fog, akár csak a Duplázzon, mi felezünk! elnevezésű együttműködés, amihez a város nagyobb kulturális intézményei is csatlakoztak. A Bartók színházon kívül a Dózsa Mozicentrum, a Munkásművelődési Központ, a A József Attila Könyvtár, az Intercisa Múzeum és új szereplőként a Kortárs Művészeti Intézet is része az akciónak. Ennek lényege, hogy ha egy személy bármely intézményben teljes árú jegyet vásárol, a másik intézményben a teljes árhoz képest ötven százalékos kedvezményben részesül. Így lehet egy múzeumlátogatással féláron mozizni, vagy egy olvasójegy megváltása után kedvezményesen beülni egy musical előadásra.

Csütörtökön délután a Bartók színháztermében minden intézmény vezetője megjelent, hogy meghosszabbítsák az együttműködési megállapodást erre az évre is. Őze Áron, a színház igazgatója elmondta, a szezon végeztével átbeszélték mindannyian a tapasztalatokat, a vártnál azonban úgy tűnik, kevesebben vették igénybe az akciót. Éppen ezért is döntöttek a folytatás mellett, hogy minél többen tudomást szerezzenek a kedvezményekről. Mint mondta, egy új kezdeményezésbe is belefognak, méghozzá egy dunaújvárosi kulturális térkép létrehozásába, ami napi bontásban tájékoztatná az érdeklődőket arról, hol, milyen programokon vehetnek részt. Ezzel nem csak a kultúra iránt érdeklődő városlakóknak kedveznének, hanem egymásnak is, mivel így elkerülhetik az egymásra szervezést, és nem lenne egy időben két olyan program is két különböző helyen, amikre sokan ellátogatnának. Ez a kulturális térkép decemberre készülne el a helyi Tourinform iroda segítségével és egy honlap, valamint egy facebook oldal is elérhető lenne ezen keresztül.

A kulturális intézmények vezetői mind bíznak abban, hogy idén nagyobb sikere lesz az akciónak. A legtöbben, több, mint százan a könyvtárban vették igénybe a féláras szolgáltatásokat, de sokan érkeztek a moziba is egy máshol vásárolt jeggyel. Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum ügyvezetője elmondta, továbbra is jó ötletnek tartják az akciót, az elmúlt évben sokan érkeztek hozzájuk féláron és bíznak benne, hogy idén még sikeresebb lesz a kezdeményezés. Szerinte a kulturális térkép is remek ötlet, amivel bár sok munka lesz, de fontos, hogy amennyi felületen csak lehet, a kor követelményeinek megfelelően elérhetővé váljanak a város különböző programjai.

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

DSTV: "Forduljon Psmithhez!"

2024. már. 28.

Remek komédiázásról és zajos sikerről tudósít a DSTV összeállítása. A Waldorf iskola növendékei arról Wodhouse regényének színpadi adaptációjával rukkoltak ki a napokban a Városháza dísztermében. Örömjáték volt – minden szempontból. Hangkép.

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

Pillanatragasztó: varázslatos "záróra"

2024. már. 27.

Különleges kísérlettel, a Pillanatragasztó Társulat produkciójával ért véget a Dunaújvárosi Tárlat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) a közelmúltban. Kádenciák, playback színház, visszanéző így is, úgy is.

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

Különleges kollekció a Zenélő Cukrászdában – már ma!

2024. már. 27.

Az idei évad tizedik alkalmán immár harmadszorra mutatkozik be Klép Tamás – ráadásul rendhagyó időpontban várják a vendégeket a Vasmű úti bázisra ma délután. Mindenkit várnak!

DSTV: film is született Esterházy János életéről

DSTV: film is született Esterházy János életéről

2024. már. 27.

Különleges sorozatot szentelt Esterházy Jánosnak a József Attila Könyvtár, derül ki a DSTV összeállításából. A program keretében mutatták be a felvidéki mártír politikus életéről és politikai pályája meghatározó állomásairól szóló dokumentumfilmet. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "A döntés"

2024. már. 24.

Érzékeny témát feldolgozó filmmel folytatódik a KineDok sorozata a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután. A program nyitott – mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Győry család kottája

DSTV: a Győry család kottája

2024. már. 23.

Hagyatékból kiválasztott kottával bővült az Intercisa Múzeum hónap műtárgya sorozata márciusban, derül ki a DSTV összeállításából. A Győry család emlékét őrzi a dokumentum, amely bőséges anyag részét képezi; segítségével sokat megtudhatunk a családról is, a kottáról is. Hangkép.

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

ICA-D: "Töredékes emlékezet” – Asztalos Zsolt kiállítása

2024. már. 20.

A hazánkban a '90-es években kibontakozó neokonceptuális művészet fontos alakja építi be a teret a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) új kiállításán. Asztalos Zsolt tárlata pénteken nyílik – mindenkit szeretettel várnak!