Dunaújváros Hetilap

Változik a forgalmi rend

doszerk - 2018. november 1. 7:01

Az előző évekhez hasonlóan a Mindenszentek és Halottak napja miatt forgalmi rend változás lesz Dunaújvárosban a köztemető környékén.

A Temető utca és Vadvirág utca kereszteződésénél "Behajtani tilos" Kivéve busz és taxi" közúti jelzőtáblák, míg a Frangepán utca és Páskom utca kereszteződésében "Egyirányú forgalmi út" közúti jelzőtábla, valamint parkolást szabályzó táblákat helyeznek ki. Ezek alapján a Temető utcáról a Frangepán utca felé lehet tovább haladni, míg a temetőt elhagyva a Temető utcán kell végig haladni, így ezzel is biztosítva a várható megnövekedett forgalmat, valamint a gépjárművek parkolását.

A forgalmi rend 2018. október 31-én (szerdán) reggel 8 órakor lép hatályba és 2018. november 5-én (hétfőn) reggel 8 órakor áll vissza az eredeti forgalmi rend. Ezen időszak alatt mind a rendőrség és mind a polgárőrség jelenlétével segíti a gépjárművek zavartalan közlekedését. A gépjárművel érkezőktől azt kérik, hogy a jármű utasterében látható helyen semmilyen értéket ne hagyjanak! Ugyanezen időszak alatt a Magyar út - Petőfi S. út - Tolsztoj u. csomópontban, volt Szórád iskola előtti gyalogos átkelőlámpa, valamint a Magyar út - Park Center csomópontban a jelzőlámpák sárga villogós üzemmódban fognak működni.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.