Dunaújváros Hetilap

Átadták a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat

Molnár Emese - 2018. november 15. 13:24

Dunaújváros közgyűlés minden évben „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat adományoz, mely azoknak adható, aki Dunaújvárosban a szociális munka területén kiemelkedő tevékenységet fejtett ki a lakosság szolgálatában, valamint a közéleti munkában. Idén ezt az elismerést Árgyelán Anikó családsegítő és Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő részére adományozta.

Árgyelán Anikó 1996. április elsején pályakezdőként állt munkába a Dunaújvárosi Családsegítő Szolgálatnál és azóta is folyamatosan a Szolgálat aktív dolgozója.
Akkor szociálpolitikusként dolgozott nem sokkal később országos szinten az elsők között végezte el a szociális munka szakot.
A szakvizsga letétele után nemcsak az ügyfelek körében, hanem az egész város vonatkozásában kamatoztatta tudását.
Pályázatíró tanfolyam elvégzését követően rögtön több pályázatot nyert a Szolgálat, melyeket meg is valósítottak.
Árgyelán Anikó nagy szerepet játszott abban, hogy Dunaújvárosban a Családsegítés elterjedt, népszerű szolgáltatássá vált.
Anikó az évek során számtalan szociális munkás hallgatót képez tereptanárként, akik közül többen jelenleg is a Szolgálat dolgozói.
Több csoportfoglalkozást is szervezett és bonyolított le, például filmklub csellengő fiataloknak, kreatív gyerekcsoportok ünnepekhez, évszakokhoz igazodva, nyári gyermek napközi tábor.
A helyi cégekkel, vállalkozókkal elindította együttműködő kapcsolatát az intézménynek, melyek révén a Szolgálat különböző támogatásokhoz jut.
A városi szintű „Játékfesztivál” rendezvény 18 éves múltra tekint vissza, melynek 2009 óta Anikó az egyik oszlopos szervezője.
A Szolgálat programjaihoz, a dunaújvárosi iskolákkal együttműködve, önkénteseket toboroz, koordinál.
Évek óta karácsony előtt az Élelmiszerbank által hirdetett gyűjtésre sikeresen pályázik. Ennek köszönhetően a dunaújvárosi ügyfelek ünnepét teszi szebbé a nagy mennyiségű élelmiszeradománnyal.
Személyisége mindig higgadtságot, bölcsességet és empátiát sugároz, munkáját hivatásnak tekinti, mindig megtalálja a családokkal a közös hangot.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként a „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat Árgyelán Anikó családsegítő részére adományozta.

Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő 2007. július 02-tól kezdte munkáját a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány daruszentmiklósi szenvedélybetegeket ellátó intézményénél, majd az újonnan megnyíló intézmény, a Dunaújváros Papírgyár út 11. szám alatti integrált intézmény dolgozója lett, amely 2009 augusztusától kezdte meg működését.
Adrienn a szenvedélybetegek nappali intézményénél, mint terápiás segítő végzi a munkáját.
Szaktudását hasznosítva a többi dolgozóval és ellátottal, lakóval együttműködve a kezdeti nehézségeket „átvészelve” segítette az alapítvány munkáját és nőtt fel a feladathoz az intézménnyel együtt.
2015-től az újonnan megnyílt Fidelis & Altus Szociális Szolgáltató Nonprofit Kft. szenvedélybetegek nappali intézményében folytatta munkáját. Gyakorlatias gondolkodása, az egyének, csoportok, sok esetben családok, közösségek problémáinak szem előtt tartása, azok megoldásának segítése érdekében végzett munkája sok fedél nélkül élő ember integrálását segítette elő.
A szenvedélybetegek ellátása jóval több, mint munka. Szolgálat, a szó legnemesebb értelmében. Belső tartást, hivatástudatot, áldozatkészséget, önfeláldozást kíván.
Hivatását a kezdetektől nagy szakmai alázattal, hozzáértéssel gyakorolja. Több ízben írásbeli dicsérettel, oklevéllel is jutalmazták munkáját.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és elhivatott szakmai tevékenységének elismeréseként a „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjat Halász-Balogh Adrienn Judit terápiás segítő részére adományozta.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.