Dunaújváros Hetilap

Az egész város büszke lehet a Kiskohászra

Brousil Csaba - 2018. november 28. 15:17

Cserna Gábor polgármester személyesen gratulált a Kiskohász Vendéglőben Horváth Attilának és csapatának, a Magyar Turizmus Minőségi Díj elnyeréséhez.

A Kiskohász augusztus végén nyerte el az elismerést. A vendéglő az újonnan pályázó éttermek közül az egyetlen díjazott lett a Magyar Turisztikai Ügynökség éttermeket és szálláshelyeket elismerő pályázatán. Cserna Gábor gratulált Horváth Attilának, az étterem tulajdonosának, Csikós Gábor ügyvezető igazgatónak és Szabó Györgynek, a Kiskohász executive séfjének és rajtuk keresztül a vendéglő teljes személyzetének. Mint mondta ez egy rangos elismerés, amire méltán lehet büszke az étterem is és Dunaújváros is, hiszen ez a díj városmarketing szempontjából is fontos.

Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Horváth Attila megköszönte a dicsérő szavakat és aláhúzta, hogy ez tényleg az egész csapat munkájának köszönhető. Elmondta, hogy Turisztikai Ügynökség szakemberei váratlanul érkeztek az étterembe, nem lehetett felkészülni a látogatásukra, ráadásul a séf nem is volt az étteremben, amikor jöttek. De, mint mondta ez csak emeli az elismerés fényét, mert a konyhán dolgozó szakácsok a séf távollétében is hozták a magas minőséget, ami mindenképpen profizmusra utal és megsüvegelendő dolog. Horváth Attila azt is elmondta, most, hogy megkapták ezt az elismerést akár hátra is dőlhetnének, de sietve hozzátette, hogy az nagy könnyelműség volna, hiszen ez a díj felelősséggel is jár. Minden nap be kell bizonyítaniuk a vendégeknek, hogy érdemesek erre az elismerésre.

Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Mint mondta, a Kiskohászban arra törekszenek, hogy ez az étterem kicsit más legyen, mint a többi. Nem másokat szeretnének másolni, hanem önálló karaktert igyekeznek létrehozni. Arra biztatta a városlakókat, hogy legyenek bátrak, térjenek be a vendéglőbe és jó szívvel merjék megkóstolni azokat az új ízeket, amiket ez az étterem kínál. Csikós Gábor elmondta, hogy elektronikus levél formájában kapta meg a tájékoztatást arról, hogy a pályázatuk sikeres lett és megkapják ezt a díjat. Hozzátette, hogy három évig birtokolják ezt az elismerést, addig nem kell újra pályázniuk.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.