Bravúros siker Debrecenben

spigott - 2018. november 16. 22:24

Kétgólos hátrányból felállva, hosszabbítás után aratott 4-3-as győzelmet a Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Debrecenben, a tabella negyedik helyén álló DEAC ellen korcsolyázott jégre az Erste Liga alapszakaszának újabb fordulójában ma este fél nyolctól a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Mivel a két gárda idei két mérkőzését egyaránt a mai vendéglátó nyerte, ezúttal sem várt könnyű meccs a DAB hokisaira, ám Borbás Gergely edző bízott abban, hogy sikerül elkerülniük a közelmúltban elkövetett hibákat, s képesek lesznek pontot, pontokat szerezni ellenfelüktől.

Ehhez képest ezúttal sem kezdte jól a meccset együttesünk, mert hiába került emberelőnybe már a 2. percben, ezt nem sikerült gólra váltani sőt, miután kiegészült a házigazda, a tavaly még dunaújvárosi Turcotte révén meg is szerezte a vezetést (1-0). A folytatás sem volt sokkal szebb, mert a 11. percben Kuleshov is bevette Garbacz ketrecét, s hiába lőtt többet kapura ellenfelénél a DAB, a következő találatnak is a hazaiak örülhettek, s Kuleshov 11. percben lőtt találatával megduplázták előnyüket (2-0).

Nem sokkal később akár hárommal is megléphetett volna a hazai csapat, mely közel másfél percig kettős fórban játszhatott, de ezt kivédekezték a Bikák, majd a harmad utolsó előtti másodpercében Turtiainen emberelőnyből végre betalált, így csak egygólos hátrányból várhattuk a folytatást (2-1). A második felvonás ismét rosszul kezdte a DAB, mert Kovács már a 22. percben megszerezte a hazaiak harmadik gólját, de Saluga szerencsére hamar válaszolt, így továbbra is lőtávolon belül maradt a Debrecen (3-2). A folytatásban mindkét oldal sokat gyakorolhatta a speciális játékot, mert hol a mieink, hol a vendéglátók kerültek előnybe, ám hiába játszott együttesünk kétszer is szimpla, míg a DEAC újabb két alkalommal kettős fórban, a kapusok lehúzták a rolót, így a második szünetig nem változott az eredmény.

Képek: DO-archív

A fordulás után valamivel fegyelmezettebben játszottak a csapatok, az első kiállítást hét perc után fújták be a sporik, de Mestyán pihenője alatt is jól védekezett a DAB, mely előbb Izacky, majd Behal büntetése alatt kapta meg a lehetőséget az egalizálásra, s bár az elsővel nem éltek a mieink, a másodikból Franssila már betalált, így az 55. percben kezdődhetett minden elölről (3-3). A harmadik dunaújvárosi gól után megkapta kilencedik emberelőnyét a DEAC is, ám az Acélbikák ezt is kivédekezték, így jöhetett az ötperces ráadás. Mely mindössze 34 másodpercig tartott, mert az Acélbikák közelmúltban igazolt finn csatára, Joonas Huovinen betalált a válogatott Hetényi Zoltán ketrecébe, így a Bikák nagyon fontos két ponttal térhettek haza Debrecenből.

DEAC – DAB 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1) – hosszabbítás után

DEAC: Hetényi Z. – Kovács 1, Vuorijarvi, Izacky, Salló (1), Turcotte 1, Antal, Behal, Hári, Kafka, Németh A., Berta (1), Hetényi P., Kuleshov 1, Molnár, Silló, Erdei, Márton (1), Szokolov, Vincze. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Garbacz – Jabornik (2), Léránt, Németh, Makovics, Török, Franssila 1, Erdélyi, Azari (1), Dubek, Saluga 1, Hüffner, Mestyán, Huovinen 1 (1), Tóth, Nagy, Hruby, Lencsés, Uski, Iossafov (2), Turtiainen 1 (1). Edző: Borbás Gergely.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.