Ezüstöt ért a csapategység!

Szárszó Lajos - 2018. november 19. 8:49

Kiváló teljesítményt nyújtva a végzett a felnőtt szuper csapatbajnokság második helyén Dunaferr SE tornász csapata.

Nagy izgalmak között zajlott a Dunaferr SE számára a Mesterfokú Bajnokság keretein belül megrendezett felnőtt szuper csapatbajnokság 2. fordulója, melyet Győrben rendeztek. A verseny szabálya szerint a versenyben 5 fő alkotott egy csapatot, s a szabályok értelmében minimum egy főnek felnőtt korúnak kellett lennie, míg a többi csapattag lehetett utánpótlás korú versenyző. A versenybe a legjobb 4 eredmény számított, de a felnőtt tornász pontszáma mindig benn maradó pontszám kellett, hogy legyen. Mint azt Török Dániel edzőtől megtudtuk, a szabályok megengedik azt is, hogy egy klub külföldi versenyzőt igazoljon erre a versenyre, melyet a mezőny java meg is tesz. Ennek célja egyrészt az, hogy erősebbé váljon az adott csapat, ám akad egyesület, aki felnőtt versenyző híján csak ilyen módon tud csapatot kiállítani.

- Mióta vesz részt a Dunaferr SE a felnőtt szuper csapatbajnokságban?

- A Dunaferr SE azóta vesz részt a felnőtt csapatbajnokságon – tudtuk meg Török Dánieltől -, mióta van felnőtt versenyzője, és büszke arra, hogy mindig a saját nevelésű versenyzőivel áll ki. Így történt ez most is. A felnőtt Kovács Zsófia mellé az ifjúsági korú Makovits Mirtill és Böszörményi Csilla, illetve a serdülő korú Makai Lilla és Mayer Gréta társult.

Kép forrása: Török Dániel

- Áprilisban rendezték a két körös verseny első felvonását. Az hogyan sikerült?

- Az első forduló után a 2. helyről vártuk a folytatást, kevéssel lemaradva a Postás SE „A” csapatától. Az aranyérem megszerzésének esélye tehát ott motoszkált a csapattagok fejében, ez azonban mégsem teherként nehezedett rájuk.

- Mit vártatok el a csapattól?

- Azt, amit végül meg is kaptunk, hiszen a dunaújvárosiaktól egy valódi csapategységben működő versenyzést láthatott a közönség, mely során koncentrált, egymást segítő és küzdő szellemű hangulat uralkodott végig. A fiatalabb lányok büszkén álltak Kovács Zsófi csapatkapitány mögé, azonban néhány rontás így is becsúszott s így nem tudtak a lányok a dobogó legfelső fokára állni, de megőrizték a 2. helyüket. A Postás csapata idősebb, rutinosabb versenyzőkből állt, akik ennél fogva nagyobb anyagerővel tornáztak, mint a mieink. Szégyenkezni tehát semmi okunk nem volt, sőt, nagyon is büszkék vagyunk erre az eredményre.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.