Mester a mesterek között!

Szárszó Lajos - 2018. november 18. 14:24

Az egyéniben három arany- és egy ezüstérmet, míg Dunaferr csapatával ezüstérmet szerző Kovács Zsófia lett a tornászok mesterfokú országos bajnokságának legeredményesebb női tornásza.

Parádés hétvégét zárt Kovács Zsófia a Győrben megrendezett tornászok mesterfokú országos bajnokságán mind egyéniben, mind a csapatverseny során. Az első kiemelkedő teljesítményt összetett egyéni aranyérme jelentette, melyet másnap megfialt a szerenkénti döntőben felemáskorláton megszerzett első helyével. Ezt követte a vasárnapi zárónap, melyen Trenka János tanítványa talajon és gerendán állt a bírák elé. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, kiváló teljesítmény nyújtó tornásza teljes nyugalommal, profikhoz méltó hozzáállással versenyzett, melynek egy arany és egy ezüstérem lett a jutalma:

- A tegnapi napon elszenvedett apró sérülése szerencsére nem zavarta a zárónapon Zsófiát, aki kiválóan teljesített. Gerendán szinte hibátlan gyakorlatot mutatott be, csak apróságok miatt tudtak levonni tizedeket a bírók. Nagyon megdicsértem őt, hiszen nagy fölénnyel nyerte meg a szert, mely nagyon fontos mindkettőnk számára. Talajon elsőként került a döntőbe, de ezt a helyezést sajnos nem tudta megőrizni. Böczögő Dorina mögött a második helyen végzett, melynek az oka egy ellépés volt, melyet a gyakorlat harmadik sorában vétett. Ez azonban mit sem von le a teljesítményéből, hiszen ő lett a mesterfokú bajnokság legeredményesebb női tornásza. Semmilyen hiányérzet nincs bennünk, de a célunk, hogy jövőre még jobbak legyünk.

- Melyek voltak a legfontosabb tényezői a sikernek?

- A legfontosabb az volt, hogy Zsófiát végig a megfontoltság, kiegyensúlyozottság jellemezte. A versenyek során nem volt sem benne, sem bennem túlzott izgatottság. A teljes verseny során feszültségmentesen jól éreztük magunkat, így kizárólag a feladatainkra tudtunk koncentrálni.

Kép: MTI-archív

- Mi lesz a következő feladatotok?

- Két hét múlva Barcelonában meghívásos versenyen veszünk részt, majd azt követően kemény edzésmunkába fogunk, hogy a következő évi gyakorlataink minél ponterősebbek legyenek. A célunk az, hogy az új elemek, elem csoportok és kötések megtanulását követően az összes pontszámunk két, két és fél ponttal legyen magasabb. Ez azért rengeteget tudna emelni a teljesítményén.

- A hétvégén Zsófia teljesítménye mellett dicsérni kell a csapatot is, hiszen a Dunaferr a második helyen zárt.

- Nagyon boldogok vagyunk arra, hogy ilyen nagyszerű, egymásért dolgozni tudó, példaértékű munkát végző csapatunk van! Tudatosan, profi hozzáállással versenyzett mindenki még akkor is, ha közben volt egy-egy rontás. Nem szokásom, de két versenyzőnk teljesítményét ki kell emelnem. Egyikőjük Makovits Mirtill, aki fél éves kihagyása után versenyzett nagyszerűen, mely teljesítmény imponáló. Kovács Zsófiát pedig azért, mert már látható rajta az az alázat, mely azzal a profi szintű mentalitással párosult, ami az eredményesség szempontjából nélkülözhetetlen. A kétfordulós verseny során a Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Kovács Zsófia, Balogh Kíra, Halász Dóra Szimonetta, Makai Lilla, Böszörményi Csilla alkotta csapat alkotta a Dunaferr tornász csapatát.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.