Rossi bekeményít a válogatottnál

doszerk - 2018. november 7. 13:07

Többek között Dzsudzsák Balázsra és Böde Dánielre is számít Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Észtország és Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

Az olasz szakember a Telkiben tartott sajtóbeszélgetésen kijelentette, még mindig dühíti, hogy néhány futballista válogatotthoz méltatlan hozzáállással lépett pályára Észtországban, ahol 3-3-as döntetlent játszott a csapat. Marco Rossi világossá tette, az ő kapitánykodása alatt mostantól kezdve senkitől sem fogad el hasonlót, ellenkező esetben az érintettek nem lehetnek többet a keret tagjai. Rossi kifejtette, hihetetlen módon, de már a tallinni találkozó ötödik percében "kiszúrták" segítőjével, hogy vannak, akik nem adnak bele mindent, ez pedig ezen a szinten egyszerűen megengedhetetlen. Hozzátette, "emberek, sportolók vagyunk", így a hiba természetesen belefér, az viszont nem, hogy valaki "ne adja a vérét" a csapatért, különösképpen ha hazája válogatottjáról van szó. Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban a kapitány elmondta, a szélső rendszeresen edz, külön munkát is végez és játéklehetőséget kap az al-Ittihad Kalba együttesénél, így semmi sem indokolta, hogy ezúttal is kimaradjon a keretből. Hozzátette, amennyiben kezdőként küldi pályára a 31 éves játékost, akkor visszakapja a csapatkapitányi karszalagot. Ezzel kapcsolatban kifejtette, a Dzsudzsák távollétében csapatkapitánnyá előlépett Szalai Ádám azt követően, hogy megkapta tőle a bizalmat, mint az együttes vezére, mind a pályán, mind azon kívül is az öltözőben is olyan teljesítményt nyújtott, amely a megbízatáshoz méltó.

Rossi úgy fogalmazott, a közelgő Észtország (november 15., Groupama Aréna) és Finnország (november 18., Groupama Aréna) elleni összecsapásokon mindenképpen a hat pont megszerzése a cél, elsősorban azért, hogy visszanyerjék az önbizalmukat a labdarúgók, valamint elnyerjék a szurkolók támogatását. A drukkerek legutóbb a görögök elleni hazai zárt kapus meccsen is bizonyították, mennyire szeretik hazájukat, a válogatottat és mennyire éhesek a sikerre, hiszen az Üllői úton a stadionon kívülről is buzdították az együttest - jelezte. A kapitány röviden beszélt a játékvezetésről is, mivel a legutóbbi két mérkőzést követően kritikus szavakkal illette a bírók teljesítményét. Mint mondta, ez hiba volt a részéről, ugyanis a játékvezetők is emberek, ők is hibázhatnak, mint ahogyan ő is. Megjegyezte, nem az ő feladata értékelni a munkájukat, hanem a főnökeiké. Hozzátette, minden mérkőzést szenvedélyesen él meg, de a jövőben igyekszik ügyelni arra, hogy kizárólag a csapatra koncentráljon, hiszen a viselkedésével is példát kell mutatnia, már csak azért is, mert a válogatottnál mindannyian Magyarországot képviselik. Rossi keretében vannak még visszatérők, a sérüléséből felépült Korhut Mihály az olasz szakember szerint megoldást jelenthet balhátvéd poszton, ahol mindeddig általában jobblábas játékosoknak kellett szerepelniük. A tréner hosszasan dicsérte Böde Dánielt, aki szerinte nem a legtechnikásabb játékos ugyan, de lenyűgöző a hozzáállása, amely példaértékű lehet minden egyes futballista előtt. A tréner példaként egy olyan bajnokit hozott fel, ahol Böde csak csere volt, és a pálya szélén az első perctől fogva kőkeményen melegített, majd az utolsó húsz percre olyan hévvel vetette magát a küzdelembe, amely lenyűgözte Rossit.

Képek: MTI-archív (Illyés Tibor felvételei)

A kapitány ezúttal nem számít az Egyesült Államokban légióskodókra. Kifejtette, Németh Krisztián mostanában kevesebb lehetőséget kapott, míg Sallói Dániel ugyan kiváló formában játszik hétről-hétre, de vasárnap mérkőzésük van, így csak kedden csatlakozna a kerethez, a hosszú utazás és az időeltolódás miatt pedig nem tudna olyan edzésmunkát végezni, amivel számítani lehetne rá a Nemzetek Ligája-összecsapásokon. A kapitány kiemelte, több fiatal játékost - mint például Szoboszlai Dominik - figyelnek, nekik azonban először a saját klubjukban, valamint a korosztályos válogatottakban kell folyamatosan olyan teljesítményt nyújtaniuk, amellyel kiérdemelhetik a felnőtt meghívót. A kapitány arra is felhívta a figyelmet, hogy egy-egy fiatal játékos idő előtti debütálása hátrányt jelenthet az adott játékosnak és a csapatnak is, vagyis ebben a kérdésben nagyon átgondoltan kell dönteni. Rossi a jövő márciusban kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkkel kapcsolatban elmondta, addig nem lehet jósolni, amíg nincs meg a sorsolás. Hozzátette, szükség van a szerencsére is ahhoz, hogy olyan csoportba kerüljön a válogatott, amelyből eséllyel vághat neki a kvalifikációnak.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)

Középpályások: Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (FK Asztana), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Freiburg), Szalai Ádám (Hoffenheim), Ugrai Roland (Atromitosz), Varga Roland (Ferencváros)

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.