Nem volt esély Debecenben

spigott - 2018. november 2. 21:30

Az emberelőnyeit szinte hibátlanul kihasználó Debrecen nagyon sima, 6-2-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Ligában.

Az idény egyik meglepetéscsapata, a Debrecen otthonában folytatta szereplését az Erste Liga alapszakaszában ma este hét órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyben már pályára léphetett az újonnan igazolt 24 éves finn csatár, Joonas Huovinen, illetve a szezonban először Hüffner Adrián is szerelést öltött.
Mint azt Acélbikáink finn edzője, Antti Karhula a meccs előtt elmondta, elsősorban védekezésben kell előrébb lépniük ahhoz, hogy legyen esélyük a győzelemre Debrecenben, ám a kezdés nem feltétlenül utalt arra, hogy ezt sikerült megoldani, ugyanis a tavaly még Dunaújvárosban játszó Izacky révén a DEAC szerezte meg a vezetést az 5. percben (1-0). A folytatásban viszont elsősorban a védelmek domináltak, nem tudtak túl sok kapura lövésig eljutni a felek, s a 14. percben hiába kapta meg a meccs első előnyét a DAB, ezzel sajnos nem sikerült élnie a mieinknek, így az első játékrész után minimális hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok (1-0).

A második felvonás sem kezdődött azonban jól dunaújvárosi szempontból, mert az előző szezonban még a DAB-ot erősítő Turcotte mindössze 43 másodperc elteltével vette be Sevela ketrecét, megduplázva ezzel hazai előnyt (2-0). Az Acélbikák helyzete a harmad derekán vált még nehezebbé, mikor Azari kiállítását mindössze 18 másodperc alatt váltotta gólra a házigazda, s innen már nagyon komoly fordulatnak kellett volna történnie ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe a mieink (3-0). Ez nem sikerült sőt, a 36. percben egy újabb előnyt, ezúttal Huovinen kiállítását használta ki eredményesen a Debrecen, s ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs (4-0).

Képek: DO-archív

A harmadik felvonás legnagyobb kérdése így maximum az lehetett, hogy sikerül-e feljebb zárkóznia a Bikának, vagy lőtt gól nélkül hozzá le az összecsapást. Hosszú gólcsendjét a 45. percben törte meg a DAB, mikor Iossafov végre bevette Hetényi ketrecét, ám a pontszerzés még így is nagyon távolt volt a mieinktől (4-1). A 47. percben már valamivel közelebb, mert egy páros kiállítás alatt Nagy Márk is betalált, így megfelezve ezzel a nem sokkal korábban még négygólos hátrányt, így ígért még némi izgalmat az utolsó bő tíz perc (4-2). A további felzárkózást Németh Péter kiállítása törte meg, főleg úgy, hogy a házigazdák mindössze 15 másodperc alatt gólra is váltották a fórt, végleg szertefoszlatva ezzal a mieink pontszerzési reményeit (5-2). A hajrában ennek ellenére is lehozta kapusát Antti Karhula vezetőedző, ám ez sem jött össze a Bikáknak, mert 9 másodperccel a meccs vége előtt Izacky ismélt betalált, kialakítva ezzel a 6-2-es debreceni sikert jelentő végeredményt.

DEAC – DAB 6-2 (1-0, 3-0, 2-2)

DEAC: Hetényi Z. – Antal, Behal, Hári (1), Németh A. 1 (2), Kuleshov, Vuorijavi, Kovács 2, Turcotte 1 (4), Novotny (2), Izacky 2 (1), Hetényi P., Berta, Salló, Molnár, Silló, Erdei, Szokolov, Márton, Vincze. Vezetőedző: David Musial.

DAB: Sevela – Jabornik, Léránt, Nagy 1, Turtiainen, Uski, Franssila, Mestyán, Huovinen, Tóth, Török, Erdélyi, Hruby, Azari, Dubek (1), Iossafov 1, Hüffner, Makovics, Borbás, Németh, Saluga. Vezetőedző: Antti Karhula.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.