Dunaújváros Hetilap

A kormány komolyan veszi az emberek biztonságát

doszerk - 2018. december 13. 17:34

Komolyan veszik a terrorfenyegetést és az emberek biztonságát, ezért döntött a kormány és a nemzetbiztonsági kabinet úgy, hogy csütörtöktől a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Magyar Honvédség katonai rendészeti egységeivel megerősítik a karácsonyi vásárok védelmét - mondta a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Bakondi György a Vörösmarty téri karácsonyi vásárnál tartott tájékoztatón elmondta: a kormány áttekintette a strasbourgi merénylet után a biztonsági intézkedéseket és döntött a vásárok védelmének megerősítéséről, fenntartva, hogy a magyarországi veszélyeztetettség nyilvánvalóan nem éri el azt a szintet, amely Strasbourgban vagy szerte Nyugat-Európában tapasztalható. A helyzet igényelte a szigorítást, a polgárok biztonsága, a belbiztonság szilárdan tartása miatt tették meg ezeket az intézkedéseket - jegyezte meg. Hozzátette: a kormány készen áll arra, hogy megvédelmezze a magyar embereket. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a tájékoztatón kiemelte: a kormány számára a magyar emberek biztonsága az első. Elmondta, hogy 160 helyszínen tartanak karácsonyi vásárt az országban, ezek védelme érdekében együttműködik a rendőrség a TEK-kel és a katonai rendészekkel.

Kép forrása: kormany.hu

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta: Budapesten négy járőrpár vesz részt a feladat végrehajtásában, vidéken pedig Győrben, Székesfehérváron, Kaposváron, Debrecenben, Szolnokon és Hódmezővásárhelyen két-két katonai járőr segíti a rendőrök munkáját január 1-jéig. Az államtitkár felidézte: kedden Strasbourgban terrorcselekmény történt, az elkövetőt még nem tudták elfogni, és csütörtökön a támadás harmadik áldozata is meghalt. Hozzátette: a gyanúsítottat, egy algériai származású, Strasbourgban született francia állampolgárságú férfit évek óta megfigyelés alatt tartották a hatóságok.

A politikus hozzátette: a támadás egyértelmű bizonyítéka annak, hogy az ideérkezett migránsok integrációjára alapuló migrációs politika kudarcba fulladt. Tetézi a helyzetet az ENSZ migrációs csomagja és az Európai Parlament döntése a migránsvízumokról - mondta. Ilyen körülmények között tartják meg minden keresztény országban a karácsonyi vásárokat, ezeknek a biztonsága került veszélybe Európában - jelezte. Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa, "mert nem dőltünk be a migránspolitikának, amit ránk próbáltak erőltetni", így sikerült megőrizni az ország biztonságát - jelentette ki.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.