Az adventi időszakban is körültekintően

doszerk - 2018. december 6. 15:53

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ajánlásokkal és tanácsokkal igyekeznek elősegíteni, hogy az ünnepi készülődés békés és zavartalan legyen.

Az ünnepek közeledtével ismét benépesülnek a belváros utcái, nagyobb tömegre lehet számítani a különböző bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, valamint a pályaudvarok környékén. A karácsonyi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az adventi időszakban prevenciós kiadványokkal hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy az ünnepi készülődés közben se feledkezzenek meg a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról:

Kép: police.hu

- Vásárlás közben pénztárcájukat, kézi táskájukat ne tegyék a bevásárlókosárba, bevásárlókocsiba, vagy a nadrágjuk hátsó zsebébe!

- Pénztárcájukat, irataikat, telefonjaikat a kabátjuk belső zsebében tárolják, de lehetőleg ne egy helyen!

- Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire aznap várhatóan szükségük lehet!

- Az ajándékok kiválasztásakor, ruhák felpróbálásakor is őrizzék meg éberségüket, az előzetesen megvásárolt termékeket, ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül!

- Járművüket minden esetben zárják be, amennyiben az rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel vagy sebességváltó zárral, akkor használják is azokat!

- Amennyiben módjukban áll a látható, forgalmas, kivilágított, vagy őrzött parkolókat részesítsék előnyben!

- A gépjármű utasterét ne értékmegőrzőként használják, lehetőség szerint a nagyobb értékeket, a megvásárlást követően szállítsák haza!

- Amennyiben tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, le- és felszálláskor ügyeljenek csomagjaikra, értékeikre!

- Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

-police.hu-

A rovat további hírei: Sziréna

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Piroskát – jelentkezzen, ha tud róla!

2024. már. 19.

A 17 éves fiatal még február második felében tűnt el, a dunaújvárosi rendőrök keresik. Felhívás a hajtás után – most is segíthet egy megosztás!

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

Eltiltás hatálya alatt pattant a lopott motorra

2024. már. 13.

Nem ismert akadályt, egy kiadós ünnepi motorozásért még azt is vállalta, hogy mástól elvett motorral, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt pattanjon nyeregbe az a férfi, akivel szemben most vádat emeltek. Benny Hill jelenthet.

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

Szabadtéri tüzekhez riasztják a lánglovagokat

2024. már. 05.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén már csaknem nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Fejér vármegyében.

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

Súlyos baleset a vasműben, mentőhelikopteres bevetéssel

2024. már. 04.

Nem hivatalos információink szerint 5 métert zuhant egy munkás az erőmű gyáregységben történt baleset során ma délelőtt, létesítményi tűzoltók szabadították ki, mentőhelikopter szállította Fehérvárra. Anyagunk frissül!

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

Szirénapróba: hétfőn hangos üzemmel riasztanak

2024. már. 03.

A tavaszi teljes körű szirénapróba vár ránk hétfőn délelőtt. Lakossági teendő nincs, de senki ne ijedjen meg a katasztrófariadó üvöltő jelzésétől!

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

Eltűnés miatt keresik Farkas Tibort (FRISSÍTVE)

2024. már. 02.

A dunaújvárosi rendőrök kérik a lakosság segítségét a 45 éves férfi eltűnése ügyében. Múlt szerdán látták utoljára, jelentkezzen, ha tud róla – és persze egy megosztás is segíthet! (FRISSÍTVE)