Az adventi időszakban is körültekintően

doszerk - 2018. december 6. 15:53

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ajánlásokkal és tanácsokkal igyekeznek elősegíteni, hogy az ünnepi készülődés békés és zavartalan legyen.

Az ünnepek közeledtével ismét benépesülnek a belváros utcái, nagyobb tömegre lehet számítani a különböző bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, valamint a pályaudvarok környékén. A karácsonyi forgatag kiváló lehetőséget kínál a bűnözőknek is, ezért a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az adventi időszakban prevenciós kiadványokkal hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy az ünnepi készülődés közben se feledkezzenek meg a legalapvetőbb vagyonbiztonsági szabályokról:

Kép: police.hu

- Vásárlás közben pénztárcájukat, kézi táskájukat ne tegyék a bevásárlókosárba, bevásárlókocsiba, vagy a nadrágjuk hátsó zsebébe!

- Pénztárcájukat, irataikat, telefonjaikat a kabátjuk belső zsebében tárolják, de lehetőleg ne egy helyen!

- Csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire aznap várhatóan szükségük lehet!

- Az ajándékok kiválasztásakor, ruhák felpróbálásakor is őrizzék meg éberségüket, az előzetesen megvásárolt termékeket, ajándékokat soha ne hagyják felügyelet nélkül!

- Járművüket minden esetben zárják be, amennyiben az rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel vagy sebességváltó zárral, akkor használják is azokat!

- Amennyiben módjukban áll a látható, forgalmas, kivilágított, vagy őrzött parkolókat részesítsék előnyben!

- A gépjármű utasterét ne értékmegőrzőként használják, lehetőség szerint a nagyobb értékeket, a megvásárlást követően szállítsák haza!

- Amennyiben tömegközlekedési eszközt vesznek igénybe, le- és felszálláskor ügyeljenek csomagjaikra, értékeikre!

- Amennyiben bűncselekmény áldozatává váltak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

-police.hu-

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.