Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Újévi Gálakoncertet ad a zeneiskola

Vass Ádám - 2019. január 2. 12:25

Kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola. A sztárfellépő ezúttal a Budapest Klezmer Band lesz majd.

2019-et is komolyzenei koncerttel ünnepelheti a dunaújvárosi érdeklődők. Január 13-án kilencedik alkalommal szervez közös Újévi Gálakoncertet a Dunaújvárosi Szonáta Zeneművészeti Alapítvány és a Sándor Frigyes Zeneiskola, Cserna Gábor polgármester fővédnöksége mellett a Bartók színházban. Moravecz Attila, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, annak idején a hagyományteremtés volt a céljuk és az, hogy a zenekedvelők vidámsággal kezdhessék az évet, amit mára már sikerült elérni. Külön öröm, hogy az alapítvány és a zeneiskola ilyen hatékonyan tud együtt működni, amihez az önkormányzat és a Hamburger Hungária Zrt. támogatása is sokat jelent, akik működésüket biztosítják évről-évre. Reméli, a kilencedik gálára is minél sokan látogatnak el az előző évekhez hasonlóan.

A Újévi Gálakoncert első felében fellépnek a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai, amivel kapcsolatban Dőr Gabriella igazgató elmondta, a vonós, a harmonika és a fúvós zenekar sem marad ki a fellépők közül, ahogyan a jazz zenekar és a tanárok is színpadra lépnek a műsor első felében.

A színpadi műsor második részében a sztárfellépő Budapest Klezmer Band gondoskodik majd a hangulatról. Róluk Koós-Balázs Eszter, a Sándor Frigyes Zeneiskola kulturális szervezője elmondta, a hét tagú zenekar már 1990 óta szórakoztatja a közönséget lendületes, humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. Zenéjük egyszerre ötvözi a Kárpát-medence különféle irányzatait, amiket jiddis, vagy cigányzenei, népzenei elemekkel egészítenek ki. Mint mondta, fellépésük nem csak a növendékeknek mutathat példát, de a szülőknek is bizonyíték lehet arra, hogy gyermekük hova is juthatnak a kitartó gyakorlásnak hála.

A január 13-án, délután öt órakor kezdődő gálára a Bartók színházban lehet jegyet vásárolni 2500, illetve 3000 forintos áron.

A rovat további hírei: Kultúra

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

Szabad Szemmel az ICA-D-ben: "Țagai Sasok"

2024. ápr. 14.

Sportfilmmel folytatódik a Szabad Szemel című sorozat a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D): a KineDok idei terméséből ezúttal a Țagai Sasok című román alkotást láthatják.

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

DSTV: a mesevilág varázsa a könyvtárban

2024. ápr. 12.

Különleges csodabirodalommal foglalkozik a DSTV összeállítása. A József Attila Könyvtárban a foglalkozások fontos eleme az élőszavas mesemondás – ennek műhelytitkaiba nyerhetünk most betekintést. Hangkép.