Kiváló évet zárt a DSE Röplabda Akadémia

Szárszó Lajos - 2018. december 3. 19:59

Ma délután tartotta a DSE Röplabda Akadémia az évzáró ünnepségét, melyen értékelték annak az első évnek a munkáját, amely máris látványos fejlődést hozott a helyi röplabdázás életében.

Ünnepi hangulatban telt a mai délután a DSE Röplabda Akadémia számára, akik az elmúlt egy év eredményeit foglalták össze. Az évzáró vacsorát több támogató, intézményvezető, a Dunaferr SE elnökségi tagjai tisztelték meg, akik mellet ott voltak az akadémia vezetői, edzői, és legidősebb játékosai. Vass Zoltán elnök köszöntője után az edzők beszámolói alapján értékelték az év sikereit, a fejlődési szakaszokat, és felvázolták a jövő célkitűzéseit. Mint az elhangzott, a 2017-ben Dunaújvárosban létrejött DSE Röplabda Akadémia megalakulását megelőzően azt hosszas, tudatosan felépített utánpótlás nevelés előzte meg. Az akadémia legfőbb célja, hogy a fokozatosság elvét betartva évről évre olyan alapot teremtsen a gyermekek számára, mely segítségével a DSE keretében életpályájukat megvalósíthatják, egyben az akadémia az így létrehozott tömegbázisra hosszútávon alapozhat.

A DSE Röplabda Akadémia fő feladatának tekinti a röplabdasport népszerűsítését a tömegsporton keresztül. A 2017-2018-as szezon a látványos fejlődés éve volt, hiszen a felnőtt csapat a hazai röplabdasport meghatározó együttese maradt, emellett az utánpótlás területén a DSE pozíciója erős, melyet a korosztályos bajnokságokban elért helyezések és a Diákolimpiai sikerek igazolnak. Az elmúlt egy év a látványos fejlődés éve volt, hiszen amíg 174 gyermekkel indították el a DSE Röplabda Akadémiát, ez mostanra 328 főre bővült. Az edzői stáb kiváló, így a Dunaújvárosban nevelkedő fiatalok egyre professzionálisabb edzéseken vesznek részt. Már nem csak a fiúk, hanem folyamatosan növekvő létszámmal egyre több lány is csatlakozott a munkához. Ami segíti a sportág és létszám bővülését az a biztos háttér, valamint a megszilárdult kapcsolat a város oktatási intézményeivel, akik példamutatóan támogatják az akadémiát. Mint elhangzott, a DSE Röplabda Akadémia büszke arra, hogy jelenleg Magyarországon az egyik legeredményesebb utánpótlás-nevelő szakosztályává vált.

Ennek elismeréséül a Magyar Röplabda Szövetség kiemelt kategóriájú szakosztályai közé sorolja a dunaújvárosi módszert. Az akadémia jövőbeni célja megtartani tehetséges fiataljait, akiket saját bajnokságaikon kívül a felnőtt bajnokságban is el kívánnak indítani. Az utánpótlás bázisukat szeretnék még jobban kiszélesíteni, pozíciójukat még tovább erősíteni. E mellet minden edző büszke tanítványaira, hiszen valamennyi korosztályos válogatottba meghívták sportolóikat, melyek közül az ifjúsági válogatott gerincét a DSE Röplabda Akadémia játékosai adják.  

Különdíjak is átadásra kerültek:

Elsőként az U17-es bajnokcsapatot jutalmazták, majd az edzők és a szakosztály vezetés által megválasztott év legjobbjai kaptak elismerést:
Legjobb felnőtt játékos: Hatvany Zsolt
Legjobb U21-es játékos: Móró Ákos
Legjobb U19-es játékos: Tomanóczy Bálint
Legjobb U17-es játékos: Iván Gergő
Az év edzője: Kövessy Balázs

Az egész éves fáradhatatlan munkáját megköszönve díjat kapott Engyel László, valamint a sok éves áldozatos munkájáért és támogatásáért mondtak köszönetet Vass Zoltánnak.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.