Más súlycsoport

spigott - 2018. december 16. 19:04

A DFVE serdülői 27, az ifjúságiak 41 gólt szerezve arattak újabb győzelmet a korosztályos bajnokságok mai fordulójában.

A fővárosban ugrott medencébe ma délután a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata a bajnokság újabb fordulójában, méghozzá a mindkét korosztályban sereghajtó Csongrád VVSE ellen. A serdülők összecsapása valóságos gólzáport hozott, melyben egyik oldalon sem foglalkoztak túl sokat a védekezéssel a csapatok. Az első negyedet 7-4-re, míg a másodikat 7-3-ra nyerték fiataljaink, s már ekkor látható volt, hogy nem okoz majd gondot a DFVE számára a győzelem megszerzése. A fordulást követően ugyan jött egy szorosabb felvonás, ám a 4-3-ra behúzott harmadik felvonást követően kinyitották a gólzsák száját a dunaújvárosiak, s egy 9-2-re megnyert negyeddel alakították ki a 27-12-es végeredményt.

Kép: DO-archív

Az ifjúságiak találkozóján még nagyobb volt a különbség a két együttes között. A DFVE gárdája ugyanis már az első negyedben tizenegy gólt szerzett úgy, hogy cserébe egyet sem kapott, így innentől már csak a dunaújvárosi siker mértéke lehetett a kérdéses. Együttesünk a tetemes különbség ellenére sem vett vissza a tempóból, sorozatban szerezte újabb és újabb találatait, s végül kiütéses, 41-2-es győzelemmel szerezte meg a három pontot. A DFVE csapatai közül a serdülők és az ifjúságiak is az ötödik helyről várják a bajnokság folytatását.

Eredmények, gólszerzők

Serdülők
DFVE – Csongrád VVSE 27-12
(7-4, 7-3, 4-3, 9-2)
Gólszerzőink: Sümegi Nóra Virág 8, Szabó Nikolett 7, Jonkl Csenge 6, Somogyvári Lili 3, Erdélyi Hédi 2, Zalay Flóra 1.

Ifjúságiak
DFVE – Csongrád VVSE 41-2
(11-0, 9-1, 13-0, 8-1)
Gólszerzőink: Huszti Vanda 11, Szabó Nikolett 7, Sümegi Nóra Virág 6, Fülöp Fanni 5, Szellák Csenge 5, Somogyvári Lili 4, Lara Luka 2, Erdélyi Hédi 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.