Nem vitték be a végzetes ütést

doszerk - 2018. december 5. 8:13

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint elsősorban rossz helyzetkihasználása miatt veszítette el az olaszok elleni Világliga selejtezőt a magyar női vízilabda válogatott.

Mint arról beszámoltunk, 13-12-es vereséget szenvedett az olaszok elleni veronai Világliga-meccsen a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat két fordulót követően így a második helyen áll csoportjában, három ponttal az olaszok mögött, de megelőzve a még pont nélkül álló hollandokat és franciákat.

Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a honi szövetség honlapján meglehetősen csalódottan nyilatkozott az olaszok elleni találkozóról, melyen elsősorban a mieink gyenge helyzetkihasználását okolta a remélt győzelem elmaradásáért.

Kép forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

"Akkor nem érdemel a csapat győzelmet ilyen mérkőzésen, ha ennyi ziccert parlagon hagy… A kezdést most nem is említeném, fontos persze, hogy máskor ne történjen ilyen, de láthattuk, nem ezen múlt, mert valószínűsíthető volt, hogy szoros meccs lesz. Sikerült is visszajönnünk, fordítani, de ennyi helyzetet egész egyszerűen nem lehet kihagyni! Csalódott vagyok, mert nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, de végül ennek nem látszik az eredménye… Igen, tanulságos meccs volt, biztos tanulunk is belőle, de ez már így kevés. Itt csapatszinten és egyéni szinten is meg kell tanulni sürgősen dolgokat, aki erre nem képes, az nem lehet válogatott szintű játékos. Mert az jó, hogy lendületesek voltunk, hogy elhallgattattunk kétezer szurkolót, csak amikor be kellett volna vinni a végzetes ütést, ezt nem tettük meg, s ez lett a vége. Ezen mindenképpen javítani kell" – fogalmazott a kapitány.

Együttesünk legközelebb 2019. január 12-én a hollandok ellen ugrik medencébe a Világliga európai selejtezőjének harmadik fordulójában.

Az állás

A-csoport: 1. Oroszország 6 pont, 2. Görögország 3 pont, 3. Spanyolország 3 pont, 4. Izrael 0 pont

B-csoport: 1. Olaszország 6 pont, 2. Magyarország 3 pont, 3. Hollandia 0 pont, 4. Franciaország 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.