Dunaújváros Hetilap

Orbán: hónap végén mindenki megkapja a túlórabért, az agresszív utcai csőcseléket Soros fizeti

doszerk - 2018. december 22. 18:39

Orbán Viktor szokásos interjújában szót ejtett az ellenzék agymenéseiről, a sorosista csőcselék zavargásairól, a magyar gazdaságról és természetesen a jövő évről is - írja a 888.hu.

A miniszterelnök a parlamenti obstrukció kapcsán kifejtette, hogy a családban is vannak olyan "mókusok", személyek, akikkel nem szívesen van egy légtérben az ember, Orbán szerint ez a parlamentre is igaz, de ott türelemjátékot kell játszani. Miközben az ellenzék erőszakot alkalmazott, addig a kormánypárt megmutatta, hogy kitartóbb és elszántabb. Így az ottani csatát is elbukta az ellenzék. 

A szocialisták, liberálisok, jobbikosok tirádáiról: azok szoktak világvégét kiáltani, akik tönkretették az országot. Az ellenzéki szemfényvesztésnek korlátlanok a lehetőségei, hiszen szerveztek éhségmenetet, miközben milliárdokat parkoltattak bécsi bankszámlákon. 

Ma már jól látható, hogy a túlóratörvény csak egy ürügy volt, de nem lepett meg. Ez volt, amikor az IMF-et hazaküldtük, amikor bevezettük a közmunkát. Egy nagyobb jelentőségű döntés után mindig világvégét kiáltanak. Minden tapasztalati tény rendelkezésünkre áll."

A túlórákról pedig elmondta, hogy: a hónap végén kifizetik mindenkinek a rendes munkabért és a túlórabért. Aki mást mond, az hazudik."

A mostani tüntetésekről Orbán Viktor elmondta, hogy látszik a nemzetközi trend, hiszen Rómában, Bécsben és Budapesten is majdnem egy időben zajlottak a tüntetések. A jobboldali, bevándorlásellenes erők ellen fellépő agresszív, erőszakos csőcseléket Soros György fizeti. Kijelentette, hogy a rendőrség példásan helytállt, határozottan, de türelemmel léptek fel. 

A kormányfő a jövő évi európai parlamenti (EP) választásokról szólva úgy fogalmazott: az ellenzék felfogása szerint Magyarországon azt kellene csinálni, amit Brüsszel mond, ezért aki ellenzéki képviselőt küld majd az EP-be, olyan embereket küld oda, akik nem Magyarországot képviselik ott. 

A kormányfő hangot adott reményének, hogy több ország polgárai is nagyobb számban küldenek majd nemzetileg elkötelezett képviselőket a brüsszeli törvényhozásba, akik "meg tudják fordítani a jelenlegi széljárást". A migráció kérdését nevezte a legfontosabbnak, de szólt arról is, hogy a Brüsszel által követett gazdaságpolitika sem előnyös Magyarországnak.  A miniszterelnök szerint a magyar gazdaság jól fog teljesíteni 2019-ben is, feltehetően az idei számokat is túlszárnyalja majd. 

- 888.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.