Remek siker a spanyolok ellen

spigott - 2018. december 5. 22:37

Kiváló támadójátékkal aratott 32-26-os győzelmet a spanyolok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női kézilabda válogatott.

A spanyolok elleni mérkőzéssel folytatta az Európa-bajnokság csoportküzdelmeit ma este kilenc órától a magyar női kézilabda válogatott, melyben a DKKA két játékosa, Kazai Anita és Szalai Babett is a kispadon kapott helyet a kezdésnél.
Együttesünk nem is kezdett rosszul, első öt támadásából négyet kihasznált, s hamar meglógott két góllal a spanyoloktól, ám elég volt egy kisebb megtorpanás, s az ellenfél nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is magához ragadta (4-5). A magyar csapat azonban újra összeszedte védekezését, Kiss Éva remekelt a kapuban, 8-8 után sorozatban szerzett négy góllal sikerült ismét elhúzni a spanyoloktól, akiknek a 20. percben már időt is kellett kérniük (12-8). A rövid pauzát követően egyre többször talált kaput ellenfelünk is, ám a túloldalon gyakorlatilag nem tudtak hibázni a mieink, s remek támadójátékkal sikerült 19-14-es vezetésre szert tenni a szünetig.

MTI-fotó (Kovács Tamás felvétele)

A térfélcsere után sem akart lassítani a magyar csapat, melyben Kiss Éva továbbra is kiválóan védett, míg elől két elrontott támadást követően sorozatban három újabb gólt szereztek a mieink, s mikor 23-15-re vezettek, jöhetett az újabb spanyol időkérés a 36. percben. Ez sem sokat segített, mert a 40. percben már tízgólos előnynek örülhettünk, s bár egy kiállítás miatt sikerült valamelyest faragni hátrányukon a spanyoloknak, a második felvonás derekára ismét tíz góllal állt jobban ellenfelénél a magyar csapat (28-18). A véghajrára így már semmi izgalom nem maradt, Kim Rasmussen minden játékosának lehetőséget adott a szereplésre, s bár ekkor igencsak megakadt a mieink támadójátéka, az előnyből bőven maradt, így a mieink simán, 32-26-ra legyőzték a spanyolokat, így két pontot visznek magukkal az Európa-bajnokság középdöntőjébe.

Magyarország – Spanyolország 32-26 (19-14)

Magyarország: Kiss É. – Lukács 4, Planéta 8, Kovacsics 3, Mészáros 1, Háfra 5, Schatzl 5. Csere: Bíró (kapus), Kovács 3, Tóvizi, Tóth G. 2, Kazai, Pálos-Bognár 1, Szalai, Orbán, Szabó. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Főoldali kép: MTI/Kovács Tamás

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.