Újabb szép Kohász-sikerek

doszerk - 2018. december 5. 13:12

Az NB I/B-s felnőtt bajnokságban hat, míg a megyei felnőtt pontvadászatban tizennégy gólos győzelmet arattak a DKKA utánpótlás csapatai.

Újabb két mérkőzésen léptek pályára hétvégén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei, melyek közül az NB I/B-ben szereplő U19-esek a Szombathely, míg a megyei felnőtt bajnokságban induló harmadik számú ifjúsági csapat a Bicske ellen mérette meg magát hazai környezetben. U19-eseinkre hozható mérkőzés várt, ugyanis a szombathelyi Haladás még szerzett pont nélkül szerénykedett a tabella utolsó helyén a találkozó előtt, ám a vendégek az első félidőbe így is megnehezítették a mieink dolgát. A szünetben ugyanis még csak 17-14-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ám a fordulást követően feljavult a dunaújvárosi fiatalok védekezése, így együttesünk végül sima, 29-23-as győzelmet aratott, amivel feljött a másodosztályú felnőtt bajnokság ötödik helyére.

Mihály Petra remekelt az NB I/B-ben! (Kép: kohaszkezi.hu/archív)

A megyei felnőtt bajnokságban szereplő ifjúságiak is bizakodva várták a nyolcadik Bicske elleni találkozót, mely remekül alakult a dunaújvárosi fiatalok számára. Takács Árpád tanítványai már a meccs elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, támadásban és védekezésben is lényegesen jobbak voltak ellenfelüknél, így a félidei pihenőhöz érve már 20-11-es vezetésnek örülhettek. A DKKA csapata a tetemes előny tudatában sem vett vissza a térfélcsere után, s a második felvonásban is dominálva aratott 39-25-ös sikert, amivel megtartotta ötödik helyét a bajnoki tabellán.

Eredmények, gólszerzőink

NBI/B
DKKA U19 – Szombathelyi Haladás 29-23
(17-14)
Gólszerzőink: Mihály Petra 8, Jovana Jovovic 6, Koronczai Petra 3, Fodor Neszta 3, Frányó Laura 2, Braun Csenge 2, Husti Hanna 2, Pál Eszter 1, Matucza Gabriella 1, Gengeliczky Lili 1.

Megyei felnőtt
DKKA III – Bicskei TC 39-25
(20-11)
Gólszerzőink: Kiss Vivien 11, Veres Barbara 7, Simon Csenge 6, Papp Kitti 6, Furka Alíz 5, Boros Anna 2, Slett Enikő 1, Kiss Flóra 1.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.