Dunaújváros Hetilap

Védjük meg vívmányainkat!

Brousil Csaba - 2018. december 6. 16:41

A családok védelméről szóló Nemzeti Konzultációról tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos az irodaházban csütörtökön.

Cserna Gábor elmondta, a kormány 2018-at a Családok Évének hirdette meg, így különösen fontos ez a konzultáció. Mint mondta, a kabinet a családokat támogató intézkedéseket foganatosít, és fogalmaz újra, melyeket az előző, szocialista vezetésű kabinetek a működésük alatt tönkretettek. Ez a konzultáció tíz fontos kérdésben kéri ki a lakosság véleményét, melyek már bevezetett vagy tervezett intézkedésekről szólnak. Mint mondta, a kérdőívek visszaküldésének határideje december 21-e, de hozzátette, hogy mivel sokan élnek a válaszadás lehetőségével, ezért lehet, hogy ezt a határidőt a kormány kitolja majd. Ezúton is kérte a városlakókat, hogy töltsék ki és küldjék vissza az íveket, hogy együtt vegyünk részt a jövő építésében és ezeknek a kiemelten fontos kérdéseknek az eldöntésében.

Dr. Galambos Dénes elmondta, hogy eddig 800 ezren éltek a lehetőséggel és küldték vissza a nemzeti konzultációs íveket. Felhívta a figyelmet a családalapítás fontosságára, mely előrébb viheti a nemzet gyarapodását és melynek elősegítését szolgálja ez a konzultáció és az értékeléséből fakadó kormányzati intézkedések is. A kormány, mint mondta, betartja az ígéreteit és azon dolgozik, hogy a családok védelme teljes mértékben megvalósulhasson hazánkban. Külön kiemelte a gazdaság kiugró teljesítményét, mely olyan családbarát intézkedések foganatosításához ad biztos alapot, mint például a családi otthonteremtési kedvezmény kibővítése, a gyed extra, a családbarát adórendszer kialakítása. Mint mondta, a kérdések között több helyen is szerepel az illegális bevándorlás témaköre, mely kardinális pontja ennek a témakörnek. A kormány mellé kell állni ebben a kérdésben, mely a magyarokat támogatja a migránsokkal ellentétben és meg akarja védeni értékeinket. Mint mondta, az ellenzék inkább elvenné a családoktól a forrásokat és azt a migránsoknak adná, amit nem szabad engedni. A sajtótájékoztató végén Cserna Gábor ezúton is meghitt adventi készülődést kívánt a város lakóinak.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.