Vereség az elődöntőben

Szárszó Lajos - 2018. december 14. 19:05

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen szállt medencébe Budapesten, a Tüskecsarnokban. Igen küzdelmes, kiélezett összecsapásra számítottunk, hiszen a döntőbe kerülés csupán egy meccs alapján dőlt el. Mivel ezt a találkozót megelőzte a másik elődöntő, az UVSE – FTC párharc, melyet hatalmas küzdelemben, csupán két góllal (11-9) nyert meg az Újpest, a lilák páholyból nézve várták, hogy ki lesz az ellenfelük a vasárnap délutáni döntőben. A BVSC előtt adódott a meccs első igazi gólhelyzete. Gurisatti Gréta Illés Annát állította meg szabálytalanul, melyért büntetőt ítéltek a játékvezetők, de Leimeter lövését bravúrral védte Laura Aaarts. A folytatásban egyik oldalon sem sikerültek a kapura lövések, majd Garda Krisztina kiállítását sikerült megúsznunk azzal, hogy Máté lövését hatástalanította kapusunk. A harmadik perc végén ismét előnybe került a BVSC, melyet ezúttal is kivédekeztünk, de még mielőtt fel tudtuk volna venni a megfelelő védekező pozíciót, Illés szerezett gólt (0-1). Egy emberfórt mi is kaptunk, de azzal sajnos nem tudtunk élni, majd az ellentámadás végén Gyöngyösi centerezését követően hárított ismét Laura Aarts. A folytatásban csak nem sikerült megtörni a BVSC védekezését, akik viszont Hertzka révén megszerezték második találatukat (0-2). Az utolsó támadásunk végén Menczinger Kata lövése nem került a kapuba, így kétgólos hátránnyal mentünk a rövid pihenőre.

A második ráúszást Vályi Vanda nyerte meg, majd egymás után kétszer harcolt ki emberelőnyt Geraldine Mahieu, melyek közül a másodikat Vályi Vandának sikerült kihasználnia (1-2). Ez gátat szabadított fel a mieinkből, hiszen fél perccel később, egy remek labdaszerzés után Menczinger Kata egyenlített (2-2). Akár a vezetést is megszerezhettük volna, de sajnos támadó hiba miatt elvesztettük a labdát, viszont a védekezésünknek köszönhetően megint mi támadhattunk az előny megszerzéséért. Ez sikerült is, hiszen a nagyszerűen játszó Vályi Vanda harcolt ki büntetőt, melyet Garda Krisztina vágott Tóth Eszter kapujába (3-2). A vezetésnek sokáig nem örülhettünk, mivel a középkezdés után Máté egalizált (3-3), ráadásul Leimeter Lara Luka kiállítását használta ki (3-4). A következő két ellentámadásnál mi is megkaptuk az előnyös lehetőségeket, ám azok sajnos kimaradtak. A második félidő elején Laura Aarts profizmusa kellett ahhoz, hogy ne növekedjen a hátrányunk, aki ismét ötméterest védett, ezúttal Máté lövését hatástalanította. Ezt azonnal góllal hálálták meg a csapattársak, hiszen egy remek akció végén Garda Krisztina egyenlített (4-4). Az előnyt azonban megint visszavette a BVSC, Máté volt eredményes, majd Illés is bevette az újvárosi kaput (4-6), ezzel megint kettő lett közte. A fordulatokban gazdag összecsapás folytatásában Mahieu harcolt ki emberelőnyt, melyet Vályi váltott gólra (5-6), majd ismét támadhattunk az egyenlítésért, melyet Gurisatti Grétának köszönhetően sikerült góllal befejezni (6-6).

Képek: DO-archív

Ennek a felvonásnak a vége nagyon feszültté vált Ziegler kiállítását követően, azt azonban sikerült kivédekezniük lányainknak, így a döntés a negyedik negyedre maradt. Annak első perceiben potyogtak a gólok. Előbb Illés talált a kapunkba (6-7), majd Menczinger egyenlített (7-7), de Gyöngyösi visszavette a vezetést (7-8). Csapatunk ettől nem tört meg, melyet Garda újabb találata jelzett (8-8). A folytatásban sorra adták a kiállításokat a játékvezetők, melyből Leimeternek köszönhetően a BVSC jött ki jobban. Erre is volt válasza az egyetemistáknak, ezúttal centerből Mahieu egyenlített (9-9) négy perccel a vége előtt. Az izgalmakat tovább fokozta, hogy Hertzka büntetőből talált be (9-10), majd Geraldine Mahieu harcolt ki büntetőt, melyet Garda értékesített (10-10). A BVSC azonban nem adta fel. Kuna vette vissza az előnyt (10-11), de ismét villant Mahieu keze (11-11), erre viszont megúszásból Gyöngyösi válaszolni tudott (11-12). Az ellentámadás végén sajnos nálunk is kimaradt egy ötméteres, így az újabb, és utolsó válaszra már csak egy támadásunk maradt. Azt azonban nem sikerült eredményesen befejezni, így az idén a BVSC lesz az UVSE ellenfele a kupadöntőben.

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics – BVSC-Zugló 11-12 (0-2, 3-2, 3-2, 5-6)

Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics: Laura Aarts - Menczinger Kata 2, Gurisatti Gréta 1, Horváth Brigitta, Garda Krisztina 4, Ziegler Diána, Vályi Vanda 2. Cserék: Kiss Alexandra - Brezovszki Gerda, Geraldine Mahieu 2, Lara Luka, Huszti Vanda, Szellák Csenge, Sajben Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC-Zugló: Tóth Eszter Flóra - Farkas Kata, Hertzka Orsolya 2, Takács Orsolya, Leimeter Dóra 2, Kuna Szonja 1, Kele Nikolett. Cserék: Doroszlai Vanda - Illés Anna Krisztina 3, Farkas Tamara, Koncz Laura Hanna, Varga Viktória, Máté Zsuzsanna 2, Gyöngyössy Anikó 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.