Visszavághat a Gyergyónak a DAB

spigott - 2018. december 7. 12:04

A hatodik helyezett Gyergyói HK elleni találkozóval folytatja az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt az utóbbi időben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely egy héttel azt követően, hogy a fővárosban győzte le az akkor tizenkilenc meccs óta veretlen Ferencvárost, képes volt előbb tizenegy gólt kapni a bécsi farmcsapattól, majd pár nap múlva hetet ütni a Hokiklub Budapest együttesének. Talán pont emiatt fogy egyre inkább az esélye annak, hogy a DAB hokisai bejussanak a felsőházba, ugyanis az ötödik helyezett UTE tizenkettő, míg a hatodik Gyergyói HK kilenc pontra van a mieinktől az Erste Liga tabelláján.

Utóbbival szemben azonban akár már ma hatpontosra csökkentheti hátrányát együttesünk, mely este fél hattól éppen a Gyergyószentmiklóson korcsolyázik jégre, s ha a mieink szeretnék még életben tartani felsőházi reményeiket, muszáj lesz legyőzniük erdélyi vetélytársukat. Ez persze nem lesz egyszerűt, mert a rossz bajnoki kezdést követően a Gyergyói HK is összekapta magát, ezt a közelmúltban a mieink is tapasztalhatták, ugyanis bő egy héttel ezelőtt éppen Dunaújvárosban aratott 4-3-as sikert mai ellenfelünk úgy, hogy a véghajrában szerzett két góllal fordította meg a meccset.
A játék képe alapján nem érdemelt akkor vereséget az Acélbikák alakulata, ám a feleslegesen elkövetett szabálytalanságokat könyörtelenül megbüntette az elmúlt napokban edzőváltáson is átesett erdélyi csapat, melyet a svéd Mikael Tisel irányít a jövőben.

Képek: DO-archív

A DAB kanadai szakvezetője, Corey Bricknell tisztában van azzal, hogy nem vár könnyű feladat csapatára, ám a 43 éves szakember bízik abban, hogy sikerül visszavágni ellenfelüknek a közelmúltban elszenvedett vereségét.

- Sokat elemeztük az utóbbi időszakban az ellenfelünket, rengeteg videót néztünk. Ezek alapján azt gondolom, hogy a gyorsaságunkat kell kihasználni ellenük és minél többet kell birtokolnunk a korongot, illetve okosan kell megjátszani a helyzeteket. Az természetesen magától értetődő, hogy magabiztos védelemre és kapusteljesítményre lesz szükségünk. Az ellenük játszott előző mérkőzésünk alapján a helyzet kihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell, és nem szabad fegyelmezetlen kiállításokkal hátrányba hoznunk magunkat.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.