Egyre mélyebb gödörben az Acélbikák

spigott - 2019. január 25. 19:49

A második harmadban öt gólt kapva szenvedett sima vereséget a Gyergyói HK otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Titánoktól elszenvedett 1-0-s szerdai vereség után ma már Gyergyószentmiklóson korcsolyázott jégre a Dunaújvárosi Acélbikák csapata az Erste Liga középszakaszának második fordulójában. A találkozó előtt a vendéglátók négy, míg a mieink kettő ponttal álltak a tabellán, vagyis ahhoz, hogy ne szakadjanak le a mieink az alsóház élmezőnyétől, muszáj volt pontot, pontokat szerezniük a jó erőkből álló erdélyi rivális ellen.
Nem foglalkoztak sokat az ismerkedéssel a csapatok, igaz sok okuk nem volt rá, hiszen idén ez már az ötödik egymás elleni meccsük volt egymás ellen. Az első komolyabb ziccer a hazaiak előtt adódott, ám szerencsére nem sikerült élniük a mieink komoly védekezési hibájával. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, ám hiába próbálkoztak közelről, majd távolról a mezőnyjátékosok, Ruczuj és Zaharcsenko is állta a sarat.

Az első emberelőnyt a vendéglátók kapták a 15. perc elején, s ebben a két percben alaposan megmozgatták a DAB hálóőrét, ám Zaharcsenko mindent védett. A túloldalon Ruczuj is megtette ugyanezt a Bikák első fórja alatt, így az egyébként mozgalmas első felvonás végül gól nélküli döntetlennel ért véget.

Nem sokáig mutatta azonban ezt az állást az eredményjelző, mert a fordulás után, ami lehetett, az elromlott az Acélbikáknál. a házigazdák ugyanis alig hét perc alatt háromszor is lekontrázták a korongokat sorozatban eladó DAB-ot, s Vorobjev, Péter, valamint Karpus találataival 3-0-ra megléptek a mieinktől (3-0). A meccs derekán végleg eldőlni látszott a pontok sorsa, miután Daradics is bevette Zaharcsenko ketrecét, s érezhető volt, hogy innen már nem lesz visszaút a Bikáknak. Főleg úgy nem, hogy a 39. percben ismét Péter használta ki a dunaújvárosi játékosok bizonytalankodását, s innentől már csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset a házigazda (5-0).

Képek: DO-archív

A harmadik harmadból mindössze 19 másodperc telt el, mikor Saluga megtörte a mieink több mint öt harmadon át tartó gólcsendjét, ám a Gyergyó Péter harmadik, ezúttal emberelőnyös találatával három perc múlva visszaállította az ötgólos különbséget (6-1). A harmad derekán hiába játszott emberelőnyben, egy újabb figyelmetlenség miatt hátrányba került a DAB, melyből Csergő meglőtte a hazaiak hetedik találatát is, s bár Uski az 54. percben szépített az álláson, a meccset végül nagyon simán, 7-2-re nyerte a Gyergyói HK, így az Acélbikák még távolabb kerültek a rájátszást érő helyektől.

Gyergyói HK – DAB 7-2 (0-0, 5-0, 2-2)

Gyergyói HK: Ruczuj – Jezsov, Kozma, Constantin, Csergő 1 (1), Pesztunov, Góga (2), Orbán (2), Karpus 1, Sára, Vorobjev 1 (1), Bobcek (1), Nagy, Benedek (1), Péter 3, Tomanek (1), Ferenc, Ivácson, Barabás (1), Daradics 1, Elekes (1). Vezetőedző: Mikael Tisell.

DAB: Zaharcsenko – Franssila (1), Léránt, Azari, Németh (1), Uski 1, Erdélyi, Jabornik, Borbás, Iossafov (1), Saluga 1, Hruby, Lencsés, Dubek, Nagy, Török, Szabó, Liarakos, Pinzcés O., Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Corey Bricknell.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.