Ismerős ellenfél érkezik

spigott - 2019. január 12. 8:00

A több volt dunaújvárosi játékossal felálló Debrecen lesz a DKKA csapatának ellenfele a K&H női kézilabda liga ma esti fordulójában.

Egy kisebb megingástól eltekintve magabiztos, ötgólos győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Budaörs otthonában lejátszott legutóbbi bajnoki mérkőzésen. Együttesünk így már egymás után aratott negyedik sikerének örülhetett a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, ám ahhoz, hogy tovább nyújtsa győzelmi sorozatát, egy igen nehéz ellenféllel szemben kell bizonyítania ma este hat órától. György László tanítványai ezúttal a több volt dunaújvárosi játékossal, Bulath Anitával, Kovács Annával, Oguntoye Viktóriával és Triffa Ágnessel felálló Debrecent látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban egy igen keménynek ígérkező összecsapáson.

Kézilabdázóink mai vetélytársa a hetedik helyen áll a tabellán, egy ponttal megelőzve a mieinket úgy, hogy eddig lejátszott tizenegy mérkőzésből ötöt megnyert, s egy döntetlen mellett öt alkalommal szenvedett vereséget. A debreceniek keretében több rendkívül rutinos és jó játékos mellett tehetséges fiatalok is találhatók, s mint azt György László vezetőedző elmondta, a csapat minden egyes tagjának a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy itthon tartsák a rendkívül fontos bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Az ember olyan, hogy ha jóllakott, akkor elkényelmesedik. Annak, hogy a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésünket megnyertük, természetesen örülünk, de annyira azért nem laktunk jól a sikerekkel, hogy lenne okunk a lazításra, szóval továbbra is nagyon nagy koncentrációval kellett készülnünk az edzéseken a mai mérkőzésre. Senki nem engedheti meg magának a lazaságot, senki sem elégedhet meg az eddigi teljesítményével, hiszen mindig van javítani való, mindig van lehetőség az előrébb lépésre a fejlődésre. Mivel mai ellenfelünk igen erős egyéniségekből áll össze, ezért nekünk fokozott figyelem és koncentráció kell ahhoz, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló újabb akadályt. A Debrecen egy nagyon jó csapat, egyénileg jó játékosokból áll, ismerjük őket, ahogy ők is valószínűleg minket, győzni akarnak ők is, mi is, szóval nagy csata várható, de remélem, hogy közönségünk támogatásával képesek leszünk olyan elszánt, jó játékra, amivel itthon tarthatjuk a bajnoki pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.