Ismerős ellenfél érkezik

spigott - 2019. január 12. 8:00

A több volt dunaújvárosi játékossal felálló Debrecen lesz a DKKA csapatának ellenfele a K&H női kézilabda liga ma esti fordulójában.

Egy kisebb megingástól eltekintve magabiztos, ötgólos győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a Budaörs otthonában lejátszott legutóbbi bajnoki mérkőzésen. Együttesünk így már egymás után aratott negyedik sikerének örülhetett a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben, ám ahhoz, hogy tovább nyújtsa győzelmi sorozatát, egy igen nehéz ellenféllel szemben kell bizonyítania ma este hat órától. György László tanítványai ezúttal a több volt dunaújvárosi játékossal, Bulath Anitával, Kovács Annával, Oguntoye Viktóriával és Triffa Ágnessel felálló Debrecent látják vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban egy igen keménynek ígérkező összecsapáson.

Kézilabdázóink mai vetélytársa a hetedik helyen áll a tabellán, egy ponttal megelőzve a mieinket úgy, hogy eddig lejátszott tizenegy mérkőzésből ötöt megnyert, s egy döntetlen mellett öt alkalommal szenvedett vereséget. A debreceniek keretében több rendkívül rutinos és jó játékos mellett tehetséges fiatalok is találhatók, s mint azt György László vezetőedző elmondta, a csapat minden egyes tagjának a maximumot kell nyújtania ahhoz, hogy itthon tartsák a rendkívül fontos bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Az ember olyan, hogy ha jóllakott, akkor elkényelmesedik. Annak, hogy a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésünket megnyertük, természetesen örülünk, de annyira azért nem laktunk jól a sikerekkel, hogy lenne okunk a lazításra, szóval továbbra is nagyon nagy koncentrációval kellett készülnünk az edzéseken a mai mérkőzésre. Senki nem engedheti meg magának a lazaságot, senki sem elégedhet meg az eddigi teljesítményével, hiszen mindig van javítani való, mindig van lehetőség az előrébb lépésre a fejlődésre. Mivel mai ellenfelünk igen erős egyéniségekből áll össze, ezért nekünk fokozott figyelem és koncentráció kell ahhoz, hogy sikerrel vegyük az előttünk álló újabb akadályt. A Debrecen egy nagyon jó csapat, egyénileg jó játékosokból áll, ismerjük őket, ahogy ők is valószínűleg minket, győzni akarnak ők is, mi is, szóval nagy csata várható, de remélem, hogy közönségünk támogatásával képesek leszünk olyan elszánt, jó játékra, amivel itthon tarthatjuk a bajnoki pontokat.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.