Könnyed magyar siker Franciaországban

doszerk - 2019. január 15. 22:10

A magyar női vízilabda-válogatott 12-5-re nyert a francia csapat vendégeként kedden a világliga B csoportjának negyedik fordulójában.

A két csapat novemberben Egerben találkozott egymással, Bíró Attila együttese akkor rendkívül sima, 13-4-es győzelmet aratott. A magyar válogatott három nappal ezelőtt az Európa-bajnok hollandok otthonában büntetőkkel nyertek. A nemzeti együttes ezúttal támadásban pontatlanabb volt, mint Hágában, ám a francia vezetést Keszthelyi Rita és Vályi Vanda révén már az első negyedben sikerült feledtetni. A nagyszünetben már 5-2-re vezettek a magyarok, majd Gyöngyössy Anikó, Vályi Vanda és Gurisatti Gréta is betalált, Csabai Dóra pedig már a 9. és 10. gólt szerezte. Az utolsó negyedre a magabiztos Gangl Edina helyére az újonc Magyari Alda került a kapuba, ebben a játékrészben a 2-2 is elegendőnek bizonyult.

Kép: mvlsz-archív (Madar Dávid felvétele)

Előzőleg a világligában a magyar csapat novemberben 13-4-re legyőzte Egerben a franciákat, majd decemberben 13-12-re kikapott Olaszországban. A négyesből az első három jut az Európa Kupa hatos döntőjébe, ugyanakkor fontos a csoportelsőség, mivel azzal közvetlenül az elődöntőbe lehet kerülni. Az Európa Kupa hatos döntőjét március 28. és 31. között rendezik Torinóban. Innen az első három jut a világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad majd otthont, így a magyar válogatott automatikus résztvevő. Ennek a tornának a győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

Női világliga, B csoport, 4. forduló:

Franciaország-Magyarország 5-12 (1-2, 1-3, 1-5, 2-2)
A magyar csapat gólszerzői: Vályi V. 4, Keszthelyi 3, Csabai 2, Horváth B., Gurisatti, Gyöngyössy 1-1

A magyarok további programja:

február 12.: Magyarország-Hollandia
március 5.: Magyarország-Olaszország

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.