Magabiztos siker a DEAC ellen

Szárszó Lajos - 2019. január 11. 21:04

A futsal NB I tizenhatodik fordulójában hozta a kötelezőt a Dunaferr, mely a második félidőben mutatott remek játékának köszönhetően ezúttal a Debrecent győzte le 6-2-re..

A futsal NBI alapszakaszának 16. fordulójában a Dunaferr DUE Dutrade FC a győzelem szándékával lépett pályára a Debreceni Egyetem AC együttese ellen. Mivel a mieink legutóbb csak a véghajrában szerzett góllal tudták legyőzni a Csömört, így ma arra készültek Fehér Zsolt tanítványai, hogy a támadójátékuk jóval koncentráltabb, pontosabb, eredményesebb lesz. Ráadásul mától minden meccsnek óriási a tétje is, hiszen ha a Dunaferr szeretné a lehető legjobb helyezését elérni az alapszakaszban, akkor ettől kezdve egy pontot sem szabad vesztenie. Így az ötödik helyen álló DEAC ellen csakis a győzelem volt az elfogadható eredmény.

Pál távoli lövésével indult a meccs, melyre a Debrecen egy formás kontrával válaszolt. A harmadik, majd az ötödik perc végén Németh dolgoztatta meg Dobit, aki remek mozdulattal ütötte az alapvonalon túlra a labdát. Pallai révén a Debrecennek akadt lehetősége, aki centikkel lőtt kapu fölé, melyre Sáhó remek kapáslövéssel válaszolt. Az igen lüktető játékba mindkét oldalon csúsztak be apró hibák, melyből mi jöhettünk volna ki jobban, de a támadások befejezéseinél játékosaink pontatlanok voltak. A vezetés megint nem akart összejönni, még Németh szólója végén sem, ami aztán csak összejött. Sáhó hagyta ott védőjét a 11. percben, majd pontos helyezéssel lőtte ki a bal alsó sarkot (1-0).

Ezzel mintha megtört volna a jég, hiszen majdnem jött a második is, de Csányi lövése csattant a kapufán. A vendégek időkérésük után gyorsítottak játékukon, ennek hátránya az lett, hogy hátul nem értek vissza időben, így szabadrúgáshoz jutottunk. Pál lövése azonban elakadt a sorfalon, míg Fekete duplázása fölé szállt. Közben a DEAC-nak is akadt lehetősége, de Vékei lövését Reveland szépen védte. A vendégek zárt védekezését távoli próbálkozásokkal próbálta feltörni a Dunaferr, ám ezek vagy elakadtak a védőkben, vagy Dobi hatástalanította azokat. Csányi hagyta ki a félidő ziccerét, aki hétméterről nem találta el a kaput, majd Sáhó tíz méterről leadott bombája szállt mellé. Fordulás után beindult a dunaújvárosi gépezet. A középkezdést követően szinte azonnal sikerült berámolni a második gólunkat, ehhez azonban egy taktikai húzás is kellett Fehér Zsolttól, aki a kezdő négyesbe vitte be Klacsákot. Hosszú átadást követően Fekete passzolt pontosan a felfutó Klacsák elé, aki kapásból lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-0).

Ráadásként ismét betalált a Dunaferr, ezúttal Szeghy volt eredményes (3-0), ezzel jelentőst előnyt kovácsolt csapatunk. Ezt faragta Varga a 26. percben, aki egy Revelandról kipattanó labdát emelt a kapunkba (3-1). Egy perccel később azonban ismét három lett közte, mert Pál Patrikot nem vették komolyan a vendégek védői, s ő kilenc méterről védhetetlenül lőtt a kapuba (4-1). A középkezdés után Reveland védett spárgázva, majd az ellentámadásból ismét Pál szerzett gólt: ezúttal a kapust elfektetve emelt a hálóba (5-1). Fekete ballábas lövését szedte ki a felső sarokból Dobi, majd Fehér Zsolt taktikát váltott, gyakorolva az öt a négy elleni játékot, kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Ezt használta ki azonnal Tóth, aki a megszerzett labdát saját térfeléről emelt az üres kapuba (5-2). A záró percekben még megpróbált közelebb férkőzni a Debrecen, ezt viszont Reveland akadályozta meg, aki több nagyszerű védést mutatott be, majd az utolsó másodpercekben Fridrich remek átadásából Klacsák állította be a magabiztos dunaújvárosi győzelmet jelentő 6-2-es végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – Debreceni Egyetem AC 6-2 (1-0)

Dunaferr DUE Dutrade FC: Reveland Zoltán - Németh Péter, Szeghy Szabolcs Géza 1, Pál Patrik Krisztián 2, Fekete Róbert. Cserék: Rigó László - Danó Dominik, Klacsák Bence 2, Fridrich Dávid, Szabó Kristóf, Sáhó Kristóf 1, Csányi Dávid István, Kovács Krisztián, Németh László. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

DEAC: Dobi Attila - Szentes Bíró Tamás, Vékei Nándor, Kondás Kristóf, Varga Dániel 1. Cserék: Faragó Ádám – Kasuba Máté Zoltán, Tóth Attila 1, Faragó Lajos, Pallai Zsolt, Blága Tamás. Vezetőedző: Elek Gergő.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.