Muszáj javítania a DAB-nak

spigott - 2019. január 29. 13:03

Kötelező legyőznie a Vienna Capitals II. csapatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ahhoz, hogy versenyben maradjanak a rájátszás eléréséért.

Finoman szólva sem kezdte jól az alsóház középszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely azok után, hogy 1-0-ra kikapott a Fehérvári Titánok otthonában , Gyergyószentmiklóson szenvedett 7-2-es vereséget, így jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán úgy, hogy hátránya négy pont az egy meccsel többet játszó, még rájátszást érő harmadik Hokiklub Budapest mögött. Corey Bricknell tanítványai szerdán este hat órától hazai környezetben javíthatnak valamit helyzetükön, ám ehhez kötelező legyőzniük a Vienna Capitals II. együttesét.

Ez sem tűnik azonban könnyű feladatnak, hiszen az alsóházban eddig három vereséget begyűjtő bécsiek a két gárda legutóbbi két meccsén egyaránt legyőzték a DAB jégkorongozóit. A mieink azonban nem mérlegelhetnek, ha szeretnének bekerülni a rájátszásba, most már muszáj lesz elkezdeniük nyerni, különben február derekán véget érhet számukra a szezon. Tisztában van ezzel csapatunk szakvezetője is, aki abban bízik, hogy csapata fegyelmezetten, motiváltan lép pályára a bécsi fiatalok ellen.

- Nagyon izgalmas nap lesz a szerdai. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok készen állnak a játékra és a versenyszellem bennük van. Fegyelmezettnek kell lennünk, mert nem lesz könnyű mérkőzés - egyik sem az a középszakaszban. Amit kértem eddig is és, amit most is kérni fogok, hogy minden lehetőségből lőjünk kapura, birtokoljuk a korongot, amennyit tudjuk.

Sevela Peter befejezi eredményes pályafutását! (Képek: DO-archív)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához kapcsolódó szomorú hír még, hogy Sevela Peter hivatalosan is befejezi a profi karrierjét. A kiváló kapus itt eltöltött éveire és a Dunaújvárosi Acélbikákkal elért sikereire a február 3-i, Gyergyói HK elleni mérkőzés előtt emlékezik meg együttesünk, mely ekkor vesz búcsút a dunaújvárosi jégkorong egyik meghatározó alakjától.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.