Muszáj javítania a DAB-nak

spigott - 2019. január 29. 13:03

Kötelező legyőznie a Vienna Capitals II. csapatát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ahhoz, hogy versenyben maradjanak a rájátszás eléréséért.

Finoman szólva sem kezdte jól az alsóház középszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely azok után, hogy 1-0-ra kikapott a Fehérvári Titánok otthonában , Gyergyószentmiklóson szenvedett 7-2-es vereséget, így jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán úgy, hogy hátránya négy pont az egy meccsel többet játszó, még rájátszást érő harmadik Hokiklub Budapest mögött. Corey Bricknell tanítványai szerdán este hat órától hazai környezetben javíthatnak valamit helyzetükön, ám ehhez kötelező legyőzniük a Vienna Capitals II. együttesét.

Ez sem tűnik azonban könnyű feladatnak, hiszen az alsóházban eddig három vereséget begyűjtő bécsiek a két gárda legutóbbi két meccsén egyaránt legyőzték a DAB jégkorongozóit. A mieink azonban nem mérlegelhetnek, ha szeretnének bekerülni a rájátszásba, most már muszáj lesz elkezdeniük nyerni, különben február derekán véget érhet számukra a szezon. Tisztában van ezzel csapatunk szakvezetője is, aki abban bízik, hogy csapata fegyelmezetten, motiváltan lép pályára a bécsi fiatalok ellen.

- Nagyon izgalmas nap lesz a szerdai. Biztos vagyok abban, hogy a játékosok készen állnak a játékra és a versenyszellem bennük van. Fegyelmezettnek kell lennünk, mert nem lesz könnyű mérkőzés - egyik sem az a középszakaszban. Amit kértem eddig is és, amit most is kérni fogok, hogy minden lehetőségből lőjünk kapura, birtokoljuk a korongot, amennyit tudjuk.

Sevela Peter befejezi eredményes pályafutását! (Képek: DO-archív)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához kapcsolódó szomorú hír még, hogy Sevela Peter hivatalosan is befejezi a profi karrierjét. A kiváló kapus itt eltöltött éveire és a Dunaújvárosi Acélbikákkal elért sikereire a február 3-i, Gyergyói HK elleni mérkőzés előtt emlékezik meg együttesünk, mely ekkor vesz búcsút a dunaújvárosi jégkorong egyik meghatározó alakjától.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.