Dunaújváros Hetilap

Szánalmasan megbukott a hétvégi tüntetés

doszerk - 2019. január 20. 11:14

Hiába az ellenzéki propagandamédiumok többhetes kitartó reklámja, minden eddiginél kevesebben tüntettek. Pedig enyhén szólva eddig se tüntettek sokan - írja az Origo.

Sőt, nyugodtan használhatjuk a „tüntikézés” kifejezést is, mert a tegnapi akció nehezen nevezhető másnak. A Hősök terén nyolcan (igen, 8-an) gyülekeztek például, hogy mindent elsöprő erővel kifejezzék elégedetlenségüket, és végigvonuljanak a városon. Az egész ország megbénításával fenyegetőztek, most pedig a nem túlságosan széles járda is elég volt nekik, hogy az egyébként kicsi Clark Ádám térre sétáljanak, ugyanis olyan kevesen voltak. Az ellenzék megalázó kudarcát hozta a mai nap.

Vidéken ötven-hatvanan tiltakoznak, a budapesti fő helyszínen végül alig ezren jöttek össze. Korábban egyébként azzal fenyegetőztek, hogy egész Budapestet megbénítják. Igaz, azelőtt pedig országos „szrtájkot” ígértek. 

A "nagygyűlés" a Clark Ádám téren volt - nyilvánvalóan egyre kisebb helyre szervezik, hiszen minél kisebb a tér, annál többnek látszik akár néhány száz ember is. 

Megint beszéltek a Soros-szervezetek képviselői, a hivatalos főszervező egy - finoman szólva - mérsékelten sikeres színész volt, aki saját magát Noárnak hívja. Ő egy tévéműsorban egyébként néhány napja azzal dicsekedett, hogy hihetetlen nagy hatással van az emberekre. Nem, nem egy szívszorító Rómeó- vagy egy felkavaró Hamlet-alakítására gondolt (ezekre nehezen, ilyenek ugyanis nem voltak), hanem arra, hogy terjed a "noárizmus". Ki is fejtette, hogy ez mit jelent. Egy ismerőse egy villamosan hangosan politizáló férfi vállára tette a kezét, hogy hagyja abba a politizálást és leszállította a villamosról. Feltételezhetően a férfi a villamosan nem a kormányt szidta... Vagyis, a noárizmus ezek szerint erőszak a kormány támogatói ellen.

Fotó:MTI

Beszélt az a gimnazista is, aki páratlanul mocskos trágárságáival lett népszerű az ellenzéki propagandaoldalakon. Sőt, nemcsak a propagandisták, hanem a Gyurcsány-Jobbik koalíció hölgytagjai is dícsérték, egyenesen arról írtak kiáltványukban, hogy büszkék rá. Most megint trágárkodott, a tömeg (tömeg... elnézést. Az alig ezer ember) meg ujjongott.

Mi történt még? Egy Soros-szervező szidta az otthon maradottakat (azaz, közel 10 millió embert), egy videoblogger az ideológianélküliségről szónokolt, azaz, miért ne foghatna össze bárki Gyurcsánnyal és a Jobbikkal, a helyszínen meg viccesnek szánt Soros-pénzeket osztogattak. Mintha attól még nem a Soros-szervezetek verbuválták volna ezt a kínos kudarcba fulladt, igazi tüntikézést.

Soros egyik lapja szerint egyébként véget ért a tüntetés nem sokkal fél négy előtt.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.