A Ferencváros következik

Szárszó Lajos - 2019. február 21. 13:02

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Úgy tűnik, hogy a III. kerületi TVE uszodában a péntek 13 óra lesz a megszokott kezdési időpontja a DUE-Maarsk Graphics bajnoki meccseinek, hiszen az UVSE ellen is ebben az órában kezdtek Mihók Attila tanítványai. Azon az összecsapáson nem igazán volt lehetősége csapatunknak a győzelem megszerzésére, hiszen a világ elitjéhez tartozó lilák három góllal, mondhatni simán, 8-11 arányban győztek. A mostani fordulóban sem számíthatnak könnyed menetelésre Gurisatti Grétáék, hiszen ismét fővárosi gárdával, ezúttal az FTC-Telekom Waterpoloval fognak megküzdeni. Bár a tabella azt mutatja, hogy a mieink az esélyesebbek, hiszen nekünk 36, míg a zöldeknek 28 pontjuk van, és az egyéb mutatókban, lőtt és kapott gólok számában is mi vagyunk a jobbak, ezeknek ellenére sem lehet előre megmondani a meccs végkimenetelét.

Kép: DO-archív

Még akkor sem, ha a legutóbbi összecsapáson, november végén Garda Krisztáék mondhatni simán, 14-8-ra győztek, hiszen azóta sok minden történt a vízilabdázók háza táján. Mindkét csapatra igaz, hogy a lányok terhelése azóta megsokszorozódott, mivel a klubon kívül a válogatottban is helyt kellett, helyt kell, hogy álljanak. Most azonban azon kívül, hogy melyik együttes milyen fizikai állapotban van az is dönthet, hogy melyik fél tud jobban koncentrálni, megoldani a speciális szituációkat. Itt főként az emberelőnyös támadás befejezésekre, valamint az emberhátrányos védekezésre kel gondolni, és természetesen figyelniük kell Menczinger Katáéknak a távolról nagyszerűen lövő FTC játékosok elleni védekezésre is. Összességében tehát a mieink tűnnek esélyesebbnek, ennek ellenére egy kiélezett, igazi rangadó várható, melyen csak maximális koncentrációval gyűjthető be a győzelemért járó három pont.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.