A második hely még elérhető

doszerk - 2019. február 13. 8:08

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint megérdemelte volna a döntetlent a magyar női vízilabda válogatott az Európa-bajnok elleni hazai mérkőzésen.

Mint arról beszámoltunk, egygólos, 11-10-es vereséget szenvedett hazai környezetben a hollandok elleni Világliga és Európa Kupa-selejtezőn a magyar női vízilabda válogatott. A két dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló csapat nagyon rosszul kezdte a találkozót, s bár 4-0-s hátrányból is felállt, majd a hajrában egyenlített, az utolsó percben egy figyelmetlenség miatt gólt kapott, így nem sikerült pontot szereznie az Európa-bajnok ellen. Mivel a nap másik találkozóján az olaszok simán, hat góllal nyertek Franciaországban, eldőlt, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az olasz válogatott nyerte a csoportot, míg a mieink maximum a második helyre futhatnak már csak be.

Képek forrása: mvlsz.hu (Madar Dávid felvétele)

Természetesen nem volt elégedett a vereség után Bíró Attila szövetségi kapitány, aki a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján elemezte a látottakat, s elárulta azt is, hogy mi hiányzott a remélt győzelemhez.

- Fékezett habzású mosóporként üzemeltünk az első két negyedben, gyakorlatilag akkor ellenkező előjellel ugyanaz történt, mint Hollandiában. Ott mi nőttünk úgy föléjük, mint ők most fölénk. A harmadik-negyedik negyedet megnyertük, egy fokkal jobb volt a játék is. Nyilván még nagyobb energiákat mozgósítottunk ezért, elkezdett működni a játék, ám nagyon nehéz megfordítani a három-négygólos hátrányt. A döntetlent megérdemeltük volna, de ez ilyen, sokkal több jó egyéni teljesítmény kellett volna, fogalmazott a szakember.
A magyar női vízilabda válogatott legközelebb március 5-én ugrik medencébe a már csoportgyőztes olaszok ellen, s ahhoz, hogy megtartsa második helyét, muszáj lesz legyőznie ellenfelét.

A B-csoport állása: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0

További program - 10. játéknap, 2019. március 5.

B-csoport:
Magyarország-Olaszország
Hollandia-Franciaország

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.