Bajnoki rangadó előtt a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2019. február 8. 8:12

A futsal első osztály alapszakaszának utolsó mérkőzésén a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata Berettyóújfalu otthonában lép pályára.

Hozta a kötelezőt a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Rubeola Csömör FC ellen a Dunaferr DUE Dutrade FC, hiszen összesítésben 10-4-gyel jutottak be a legjobb négy közé. Most azonban ennél sokkal nehezebb feladat előtt állnak az újvárosiak, hiszen ma este fél héttől az NB I-es bajnokság alapszakaszának záró meccsén a listavezető Berettyóújfalu otthonában lépnek pályára Fehér Zsolt tanítványai. A találkozó esélyei több oknál fogva is a hazaiak mellett szólnak. Ezek közül az első, hogy az idei kiírásban még hazai pályán sem sikerült legyőzni Mullor Cabrere együttesét. Erre ráadásul még igazi esélyünk sem volt, hiszen még a félidőben is náluk volt az előny (2-3), és a vége úgy lett 4-4-es döntetlen, hogy az azon a meccsen három találatig jutó Fekete Róbert az utolsó pillanatban tudott egyenlíteni. És ha már Fekete Róbertről beszélünk, akkor jön a második ok.

Kép: DO-archív

Mivel a legutóbbi, Szigetszentmiklós elleni mérkőzésen az ötödik sárga lapját gyűjtötte be Feketével együtt Hosszú Ádám is, ezért ők a szabályok szerint kénytelenek lesznek kihagyni egy meccset, amely büntetést pont a Berettyó ellen töltik le. Ez pedig nem fogja megkönnyíteni Fehér Zsolt dolgát, amikor majd csapatot fog hirdetni. Ráadásként azt sem lehet mondani a meccsre, hogy az tét nélküli lenne, legalábbis a Dunaferr számára, hiszen ez mérkőzés fog arról dönteni, hogy a felsőházi rájátszásban kivel kezdjük majd az elődöntőt. Vagyis még az is előfordulhat, hogy ha nem szerez pontot az újváros, míg az őt követő Szombathely a hatodik helyen álló Aramis ellen győzni tud, akkor a két együttes helyet cserélhet a tabellán, amely nem biztos, hogy nekünk jó lenne. Ezért tehát igazán nagy meccsre számíthatunk, mely során abban bízhatunk, hogy a mieink kulcsjátékosaik hiányában is képesek lesznek a pontszerzésre.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.