Fájdalmas búcsú a rájátszástól!

Szárszó Lajos - 2019. február 16. 20:33

A Hokiklub Budapest elleni 6-4-es hazai vereséggel eldőlt, hogy idén nem jutnak be a rájátszásba a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

A győzelmi kényszer soha nem jön jól egy csapat számára sem, de ma ezt a feladatot kellett megoldaniuk a Dunaújvárosi Acélbikáknak a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón. Ebbe a helyzetbe a Bécsben elszenvedett vereség miatt kerültek a Bikák, akik csak úgy kerülhetnek be az Erste Liga rájátszásába, ha a soron következő mindhárom meccsükön győztesként hagyják el a jeget. De sajnos még ekkor is matekoznunk kell, hogy ráadásként ellenfeleink meccseinek végeredményei is nekünk segítsenek. Összességében tehát nagyon nehéz a DAB helyzete, de ne feledjük, ezt a fiúk saját maguknak köszönhetik. A lényeg tehát ma a győzelmen volt. Szécsié volt az első lövés, melyet Zakharchenko védett, majd Tóth Gergely vezetett egy szólót, aki a kapusba lőtte a pakkot. Az ötödik percben emberelőnybe kerültek a Bikák, melyet villámgyorsan sikerült gólra váltani. Szép korongbevitelt követően Tóth még a kapust is kicselezte, majd szinte a ketrec háta mögül tette be a pakkot az üres kapuba (1-0).

A vezetés azonban egy védelmi kihagyás miatt azonnal elszállt, hiszen 23 másodperc elteltével Szappanos révén egyenlített a Hokiklub (1-1). A következő percekben fölénybe egyik csapat sem került. Igaz több lövése a DAB-nak volt, de azokat rendre fogta Landsman. A 11. percben Berendi kiállítása nem jelentett igazi előnyt, ráadásul miután kiegészültek a fővárosiak, Godó egy szóló után vette be a hazai kaput (1-2). Az egyenlítésre pedig nem volt úgy esélyük a Bikáknak, ha a passzok a legvégén pontatlanok voltak, melyet azonnal meg is bosszultak Gröshl Tamás tanítványai. A sokadik gyors kontrájukat ezúttal sikerrel fejezték be a 15. percben, ekkor Jancsó volt nagyon pontos (1-3). Ez alaposan felpörgette a fővárosiakat, míg a hazaiak védekezése pocsék volt. Sorra otthagyták a kapu előtt az érkező csatárokat, így például Godót is, akik ezt góllal köszönte meg (1-4).

Ezt persze nem bírta idegekkel a DAB, mely nemcsak kapust cserélt, hanem Tóth szabálytalansága miatt 2+10 percre csatárát, és végül az első harmadot is elvesztette. A második húsz percben sem láttunk semmi biztatót a hazaiaktól, akik hat percig nem mutattak igazából semmit. Berendi kiállítását azonban ezúttal sikerült kihasználni, Huovinen Saluga passzát tette a kapuba (2-4), majd úgy tűnt, hogy a fiúk kissé komolyabbra veszik a meccset, hiszen több helyzetet is kidolgoztak. Ezt bizonyította a harmadik találat, melyet egy kontra végén szerzett a DAB. Uski passzát Huovinen lőtte kapura, melyet ugyan Landsman védett, de a kipattanót Franssila már bevágta (3-4).

Az eredmény kozmetikázása sikerült, közben azonban a védekezés továbbra is lyukas volt, és csak Pinczésen múlott, hogy nem nőtt a hátrány. A figyelemhiányt jól mutatta az, hogy Uski kiállítása után rossz csere miatt csapatbüntetés következett, ezzel kettős emberelőnybe juttatva a Hokilklubot. Miután leteltek a büntetések sem volt igazi elképzelés a hazai játékban, melyre a csapatjáték helyett az egyénieskedés volt inkább a jellemző. A harmadik húsz perc elején több lehetőség akadt az egyenlítésre, melyek közül a negyedik helyzetet váltotta gólra Azari (4-4). Ekkor azonban, ahelyett, hogy a vezetést megszerezték volna megint nem törődtek a védekezéssel, melyet Petres használt ki (4-5). Ettől kezdve megint a támadásokra fektette energiáit a DAB, amit viszont rossz volt látni az a továbbra is gyenge védekezés. Szécsi akár a meccset is eldönthette volna, korongja azonban a kapuvasról kifelé pattant, majd hiába volt meg a hazai mezőnyfölény, az nem jelentett igazi előnyt. Ha egy-egy helyzetet sikerült is kialakítani, akkor azoknál vagy a befejezéssekkel volt gond, vagy a blokkokban akadtak el a lövések. Bő három perccel a vége előtt Borbás Gergely kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre, mely nemhogy eredményre nem vezetett, abból még Petres gólt is szerzett (4-6), melynek köszönhetően megérdemelten győzött a Hokiklub, végleg szertefoszlatva ezzel az Acélbikák rájátszásról szőtt álmait.

DAB – Hokiklub Budapest 4-6 (1-4, 2-0, 1-2)

DAB: Zaharcsenko – Franssila 1 (1), Léránt, Huovinen 1 (1), Nagy, Uski (2), Hüffner, Mestyán, Azari 1 (1), Németh (1), Tóth 1, Hruby, Lencsés, Dubek (1), Iossafov, Saluga (1), Barna, Szabó, Gulácsi, Makovics, Török, Pinczés B. (kapus). Vezetőedző: Borbás Gergely.

Hokiklub Budapest: Landsman – Kuqali (1), Szécsi (1), Godó 2 (1), Petres 2 (2), Satek (2), Csíki, Orbán, Izsák, Szopos, Szűcs, Bernáth, Jancsó 1, Berendi, Lévai, Vajda, Egyed (1), Németh (1), Szappanos 1. Vezetőedző: Gröschl Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.