Kanadai és norvég siker a gyerek vb-n

spigott - 2019. február 11. 8:00

Több mint háromszáz ifjú jégkorongozó vett részt az U9-es és az U10-es korosztály számára megrendezett IV. Gyerek Világbajnokságon.

Ismét az utánpótlás korú jégkorongozók vették birtokba hétvégén a dunaújvárosi jégcsarnokot, ahol immáron negyedik alkalommal rendezték meg Gyerek Világbajnokság küzdelmeit. A viadal szombati napján az U9-es korosztály, míg vasárnap az U10-esek mérték össze egymással erejüket úgy, hogy az érkező gyermekeket a szervezők osztották szét csapatokba, arra törekedve, hogy azonos játékerejű együttesek vegyenek részt a megméretésen.

Az U9-es mezőnyben tizenkettő, míg az U10-eseknél tizenhat csapat vett részt a viadalon, ami ismét komoly terhet rótt a szervezőkre, ám ahogy azt megszokhattuk már, a rendkívül rutinos rendezői gárda ezúttal is minden fennakadás nélkül menedzselte a meccseket, majd a két eredményhirdetést, s ahogy az elmúlt években úgy most is elégedetten nyilatkozott a mögöttük hagyott két napról Babic Vladimir főszervező.

- Úgy érzem idén is nagyon jól sikerült a torna, azt ugyanakkor tudni kell, hogy a rengeteg jelentkező miatt változtattunk az idei lebonyolításon. Az első évben csak az U10-eseknek rendeztük meg a tornát, a másodikban és a harmadikban már az U12-es korosztály is bekapcsolódott, míg ezúttal az U9-es és az U10-es korosztály képviselte magát a gyerek vb-n, s az U12-esekre majd áprilisban kerül sor.

Nagyon sokan jelentkeztek, s nem akartam azt, hogy az első száznyolcvan gyerek után lezárjuk a regisztrációt, így jött össze ez a mezőny: 42 egyesület összesen 330 jégkorongozója vett részt a viadalon. A célunk egyértelműen a sportág népszerűsítése, s emellett az is, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a hazai jégkorongos társadalmat, ám ezúttal nemcsak itthonról, hanem Szabadkáról és Sepsiszentgyörgyről is érkeztek gyerekek, s ők is nagyon jól érezték magukat.

A Gyerek világbajnokság végeredménye

U9-es korosztály: 1. Kanada, 2. Szlovákia, 3. Finnország, 4. Csehország, 5. Magyarország, 6. USA, 7. Norvégia, 8. Lettország, 9. Svédország, 10. Oroszország, 11. Németország, 12. Svájc.

U10-es korosztály: 1. Norvégia, 2. Oroszország, 3. USA, 4. Szlovákia, 5. Svédország, 6. Kanada, 7. Lettország, 8. Dánia, 9. Finnország, 10. Svájc, 11. Csehország, 12. Németország, 13. Franciaország, 14. Olaszország, 15. Fehéroroszország, 16. Magyarország.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.