Aki megmentette a gyermekeket a 6-os úton

Szárszó Lajos - 2019. február 25. 17:38

A DSE Röplabda Akadémia utánpótlás csapatát szállító kisbusz vezetőjének, Radics Zoltánnak mondtak köszönetet a játékosok és a szakvezetés.

Mint azt bizonyára többen hallották, a múlt héten egy frontális balesetet előzött meg egy kisbusz vezetője a 6-os számú főúton Adony térségében. Azon a DSE Röplabda Akadémia utánpótlás leány csapata utazott a soron következő mérkőzésére. Minden úgy történt, ahogyan szokott. A lányok vidáman, a mérkőzésre koncentrálva szálltak be az őket szállító kisbuszba. Tudták, hogy biztos kezekben van az utazásuk, hiszen Radics Zoltán hivatásából adódóan, hiszen tűzoltó, nagyon nagy tudatában volt annak, milyen felelősség gyermekeket szállítani.

Ennek ellenére Adony térségében majdnem bekövetkezett a tragédia egy felelőtlenül, a záróvonalon, kanyarban előző kisteherautó vezetőjének hibájából. Csupán centiken múlt, hogy nem ütközött össze a két jármű. Mindezt onnan tudjuk, hogy gépjárművezetőnk fedélzeti kamerája mindezt rögzítette. Ezen egyértelműen az látszik, hogy a szabálytalanul közlekedő gépjármű sofőrje minden létező szabályt megszegett, hiszen egy beláthatatlan kanyarban, a záróvonalat figyelmen kívül hagyva előzött meg egyszerre két autót. Egyedül azért nem történt baleset, mert Zoltán, a mi kisbuszunk sofőrje időben vészfékezett. Hihetetlen manőver volt ez, mely csak azért lehetett sikeres, mert Zoltán hivatása az életmentés, tudatában volt hatalmas felelősségének, bravúros reflexszel hárította el balesetveszélyt, mely a pillanat műve volt.

Még a lányok vidám csevegése sem tudta elvonni a figyelmét a munkájáról, éberségéről. Ez a helyzetfelismerés az, ami miatt ma együtt lehetett azzal a csapattal, amelyet megmentett. A DSE Röplabda Akadémia szakvezetése, Tomanóczy Tibor, a DSE Röplabda Akadémia ügyvezetője és Engyel László, a DSE Röplabda Akadémia szakosztályvezetője, valamint a lányok stílszerű ajándékaik átadásával, egy, a lányok által aláírt röplabdával, valamint a DSE Röplabda Akadémia ajándékcsomagjával fejezték köszönetüket a gépjárművezetőnek.

Életveszélyes előzés a 6-oson!

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.