Négy dunaújvárosi a válogatottban

spigott - 2019. február 10. 8:10

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának négy játékosa is helyet kapott a hollandok elleni keddi Világliga/Európa Kupa-selejtezőre.

Szűk egy hónapja 10-10-es döntetlen után ötméteresekkel aratott 14-13-as győzelmet a hollandok elleni Világliga és Európa Kupa-selejtezőn a magyar női vízilabda válogatott. A két együttes február 12-én este fél héttől újra összecsap egymással, ám ezúttal a fővárosi Laky Károly Uszodában ugranak medencébe a felek. A magyar válogatott szövetségi kapitánya négy dunaújvárosi játékosnak szavazott bizalmat a kerethirdetésnél, így Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta mellett Vályi Vanda is készülhet a keddi találkozóra, ám az csak a találkozó előtt dől el, hogy közülük ki kapnak majd lehetőséget a selejtezőn.

Érdekesség, hogy a Magyar vízilabda Szövetség ingyenessé tette a belépést a találkozóra, ugyanakkor regisztrációhoz kötötte azt. Mint az a szövetség honlapján megjelent közleményből kiderült, a regisztrációs kérelmek egy nap alatt beteltek, így már biztos, hogy telt ház előtt játszhatnak a mieink az Európa-bajnok ellen.

Gurisatti Gréta is készülhet a hollandok ellen! (Kép: mvlsz.hu/archív felvétel)

- A hollandiai jó játékot ezúttal szeretnénk egy rendes játékidőben elért győzelemmel megfejelni! Az újjáalakult válogatottnak az ilyen mérkőzéseken kell megmutatnia, hogy számolni kell majd vele a nyáron minden világversenyen, fogalmazott Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.

A magyar női vízilabda válogatott hollandok elleni kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd), Tóth Eszter (BVSC).

Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).

Női Világliga/Európa Kupa-selejtező

A-csoport: 1. Oroszország 14 pont, 2. Spanyolország 10 pont, 3. Görögország 6 pont, 4. Izrael 0 pont.

B-csoport: 1. Olaszország 12 pont, 2. Magyarország 8 pont, 3. Hollandia 4 pont, 4. Franciaország 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.