Nem hibázhatnak az Acélbikák

spigott - 2019. február 2. 7:53

Nincsenek könnyű helyzetben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, ám ha be akarnak jutni a rájátszásba, muszáj nyerniük ma este a Vasas ellen.

A középszakaszban elszenvedett három vereség után ismét edzőt váltottak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, így a szezon végéig Borbás Gergely és Jávorics Gábor irányítja az alsóház utolsó helyére visszacsúszott DAB gárdáját. Melyre ma újabb feladat vár, ugyanis este hat órától a Vasas együttese látogat a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, s ha a mieink még komolyan be szeretnének jutni a rájátszásba, úgy kötelező legyőzniük mai vetélytársukat.

A fővárosiak a mienkhez hasonlóan kettő ponttal állnak a tabellán, s mivel a még továbbjutást jelentő harmadik négy egységnyi távolságra van a mieinktől, így egy esetleges sikerrel újra reális esély lenne a rájátszás elérésére. A két gárda egymás elleni meccseit tekintve azért bizakodhatnak az Acélbikák drukkerei, mert az idei szezonban négy alkalommal találkoztunk a Vasassal, s mind a négy alkalommal sikerült győzelmet aratni ellenük.

Képek: DO-archív

Csapatunk szakvezetője, Borbás Gergely ezzel együtt bízik abban, hogy sikerül itthon tartani a három pontot, ám ehhez hiba nélkül, hatékonyan kell játszaniuk a ma este hat órától kezdődő összecsapáson.

- A bajnokság ezen szakaszában minden meccs nehéz számunkra, ennek megfelelően kell hozzáállni a következőkhöz. Ki kell szűrnünk a gyermeteg hibákat és végig a legegyszerűbb megoldásokat kell választanunk. A legfontosabb azonban talán az, hogy vissza kell szerezni a hitet, amit elvesztettünk.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.