Nincs már lehetőség a hibázásra

spigott - 2019. február 16. 8:18

Muszáj győznie a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón ma este a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak.

Bécsi vereségével nehéz helyzetbe került a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, ugyanis ahhoz, hogy a mieink bejussanak az Erste Liga rájátszásába, muszáj lesz hátralévő három találkozójukat megnyerni a középszakaszban, s emellett azért is szurkolniuk kell, hogy a Vienna Capitals II, vagy a Gyergyói HK gárdája annyi pontot veszítsen, amivel a mieink megelőznék valamelyik vetélytársukat. Az ellenfelek eredményeibe nincs beleszólása a DAB-nak, melynek így saját magával kell foglalkoznia, s elsősorban azzal, hogy ma este hat órától legyőzze következő ellenfelét, a Hokiklub Budapest gárdáját.

Már csak azért is, mert a vendégek a vesztett pontok tekintetében jobban állnak az Acélbikáknál még annak ellenére is, hogy a két gárda pár nappal ezelőtti találkozóján a mieink igen simán, 6-3-rra legyőzték a fővárosiakat. ebben, mármint a győzelemben reménykednek jégkorongozóink a ma esti hazai találkozón is, s mint azt Borbás Gergely vezetőedző elmondta, addig nem adják fel a rájátszásért folytatott harcot, míg van esélyük a továbbjutásra.

Kép: DO-archív

- Nagyon lassan kezdtünk a Bécs ellen, egyhangú volt az első harmad, ami a lövés statisztikából is látható. A második játékrészben aztán kockáztattunk, de sajnos egy helyzetüket újra ki tudták használni, így már három volt közötte. Az utolsó húsz percben még jobban kockáztatnunk kellett, lényegében öt emberrel támadtunk, sikerült egy korai góllal kettőre zárkózni, a végén pedig a kapusunkat is lehoztuk, és a 6-az-5 elleni játékunk nagyon hamar eredményes is volt. Utána is volt helyzetünk, de sajnos egy kilőtt korongra az ellenfél ért oda előbb. Dicséretes, hogy nem adtuk fel, és egészen addig nem is fogjuk feladni, amíg matematikai esélyünk van a rájátszásba kerülésre. Természetesen a Hokiklub ellen is támadó szellemben fogunk jégre lépni, mert minden pontra óriási szükségünk van.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.