Pécsre utazik a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2019. február 21. 18:05

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

Sűrűsödik a középmezőny a röplabda Liga alapszakaszában, ahol úgy tűnik, hogy a MÁV Előre SC (12 pont) kisebb lépéselőnyben van a többiekkel, és a Dunaferrel (7 pont) szemben is. Viszont az újvárosi legénység a tabella középmezőnyében áll, ahol csupán egy-egy pont választja el egymástól a feleket, így minden meccsnek, vagyis a szombaton 16.30-kor kezdődő Pécs elleni ütközetnek is nagy a jelentősége, hiszen a mieink győzelmükkel nem csupán megerősíthetnék helyüket a harmadik helyen, hanem amennyiben a Sümeg esetleg elveszíteni a meccsét Szolnokon, akkor akár egyel előrébb is léphetne. Veresége esetén azonban akár a negyedik helyre vissza is csúszhatnak Tomanóczy Tibor tanítványai. A három pontot azonban nagyon nehéz lesz megszerezni, főként, ha abból a találkozóból indulunk ki, melyet a Dunaferr hazai pályán vívott a PTE-PEAC ellen, ahol rendkívül hosszú ütközet végén nyertek fiaink 3-2-re.

Kép: DO-archív

Az azóta eltelt időszakban mindkét gárda hullámzó teljesítményt mutatott. Volt, hogy a Baranya megyeiek bravúrosan győztek – a MÁV Előrét verték 3-2-re -, de olyan is, hogy meglepetés vereséget szenvedtek, így legutóbb Szolnokon, ráadásul simán 3-0-ra kaptak ki. A mieink három 3-2-es meccset követően tudtak győzni Győrben (3-1), amely akár jó előjel is lehetne, de a mostani összecsapás végkimenetelét megjósolni lehetetlen vállalkozás. Hogy miért? Mert nem tudni, hogy a Pécs milyen összeállításban fog pályára lépni, vagyis játszanak-e a rutinosabb játékosai. Tomanóczy Tibor pedig a héten nem számíthatott a munkahelyi elfoglaltságok miatt Hatvany Zsoltra, míg a fiatalabbak közül többen iskolai országos szakmai versenyekre, és természetesen a dolgozataikra készültek. A héten a vezetőedző a labdás feladatok mellett a fizikai felkészítésre fektette a hangsúlyt, így abban bízhatunk, hogyha ismét öt szettesre nyúlna a mérkőzés, akkor az erőnléttel nem lehet gond.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.