Program az egész családnak

Vass Ádám - 2019. február 17. 14:13

Színes rendezvényekkel várta az érdeklődőket szombaton a Munkásművelődési Központ. Délután a gyerekek vehettek részt a farsangi játszóházban, később pedig a felnőtt táncház vonzotta a látogatókat.

A Kultúrházak éjjel-nappal 2019 országos programsorozathoz csatlakozva a Munkásművelődési Központ idén is több eseménnyel várja a látogatókat. Most hétvégén, szombaton délután háromtól például a farsangi kézműves játszóház nyújtott tartalmas szórakozást a kicsiknek. A földszinti aulában lévő asztaloknál a gyerekek számos technikát kipróbálhattak, és elkészíthették saját dísztárgyukat a farsangi hagyományokhoz kapcsolódóan. Közvetlenül utána gyermektáncház kezdődött, ahol hazánk hagyományaiba is betekintést nyerhettek a gyerekek.

A gyerekeknek szóló táncház után a felnőtteké volt a terep az MMK most induló programsorozatában. A Folk Kocsma kéthetente szombaton jelentkezik, kibővítve az eddig is rendkívül népszerű Felnőtt Táncházat. Az első alkalommal Szenior Örömtánc kezdődött. Az élőzenével megtámogatott programra bármilyen előképzettség nélkül is várták a táncoslábú felnőtteket, akiket a helyszínen profik segítettek. Így mindenki elleshetett egy-két tánclépést és máskor magabiztosabban állhat a parkettre. Két hét múlva, március 2-án a Táncba Magyar! délután kezdődik a Vasas Táncegyüttessel, majd rá két hétre a Délszláv Délután következik a Dunaújvárosi Horvátok és Szerbek Egyesületével.

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)