Remekelt az utánpótlás

spigott - 2019. február 18. 13:08

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Ugyan a felnőtteknek nem sikerült a bravúr, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei jó esélyekkel léptek pályára a korosztályos és másodosztályú felnőtt bajnokság küzdelmeiben. A DKKA serdülő és ifjúsági csapata Siófokon vendégszerepelt szombaton, s aratott könnyed, sima győzelmeket. A serdülők találkozójának első félideje még kissé szorosan alakult, hiszen a szünethez érve "csak" három góllal vezettek fiataljaink, ám a fordulást követően támadásban és védekezésben is feljavultak a Kohász kézilabdázói, akik a második harminc percet 19-8-ra, míg a mérkőzést végül 34-20-ra nyerték meg, így továbbra is a hatodik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Az ifjúságiak siófoki összecsapása valóságos gólzáport hozott, hiszen már az első félidőben több mint harminc találatig jutottak a csapatok. Izgulnia azonban nem kellett a dunaújvárosi szakvezetősnek, mert ezekből húszat a mieink értek el, így a félidei pihenőre már hétgólos előnnyel vonulhattak Vártok Ákos tanítványai. A második felvonásban tovább növelte előnyét a DKKA, s bár védekezésében akadtak azért hiányosságok, így is kiütéses, 41-28-as győzelemmel erősítette meg harmadik helyét a táblázaton.

Mihály Petráék nem adtak esélyt a Siófoknak! (Képek forrása: kohaszkezi.hu/Nagy Gergő felvételei)

A hét utolsó napján már hazai környezetben kellett vitézkednie akadémiánk U19-es együttesének, mely a Gárdon-Pázmánd ellen folytatta az NB I-es felnőtt bajnokság küzdelmeit. A két csapat őszi mérkőzésén a mieink komoly bravúrt bemutatva 32-23-as győzelmet arattak, s ezt most sikerült lemásolni, ugyanis 13-10-es félidei vezetést követően 32-23-as sikerrel húzták be a két pontot fiataljaink, akik továbbra is igen előkelő pozícióban, az ötödik helyen állnak a felnőttek mezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.