Remekelt az utánpótlás

2019. február 18. (hétfő) 13:08 - spigott

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Ugyan a felnőtteknek nem sikerült a bravúr, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei jó esélyekkel léptek pályára a korosztályos és másodosztályú felnőtt bajnokság küzdelmeiben. A DKKA serdülő és ifjúsági csapata Siófokon vendégszerepelt szombaton, s aratott könnyed, sima győzelmeket. A serdülők találkozójának első félideje még kissé szorosan alakult, hiszen a szünethez érve "csak" három góllal vezettek fiataljaink, ám a fordulást követően támadásban és védekezésben is feljavultak a Kohász kézilabdázói, akik a második harminc percet 19-8-ra, míg a mérkőzést végül 34-20-ra nyerték meg, így továbbra is a hatodik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Az ifjúságiak siófoki összecsapása valóságos gólzáport hozott, hiszen már az első félidőben több mint harminc találatig jutottak a csapatok. Izgulnia azonban nem kellett a dunaújvárosi szakvezetősnek, mert ezekből húszat a mieink értek el, így a félidei pihenőre már hétgólos előnnyel vonulhattak Vártok Ákos tanítványai. A második felvonásban tovább növelte előnyét a DKKA, s bár védekezésében akadtak azért hiányosságok, így is kiütéses, 41-28-as győzelemmel erősítette meg harmadik helyét a táblázaton.

Mihály Petráék nem adtak esélyt a Siófoknak! (Képek forrása: kohaszkezi.hu/Nagy Gergő felvételei)

A hét utolsó napján már hazai környezetben kellett vitézkednie akadémiánk U19-es együttesének, mely a Gárdon-Pázmánd ellen folytatta az NB I-es felnőtt bajnokság küzdelmeit. A két csapat őszi mérkőzésén a mieink komoly bravúrt bemutatva 32-23-as győzelmet arattak, s ezt most sikerült lemásolni, ugyanis 13-10-es félidei vezetést követően 32-23-as sikerrel húzták be a két pontot fiataljaink, akik továbbra is igen előkelő pozícióban, az ötödik helyen állnak a felnőttek mezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

Mintha most kezdenék

Mintha most kezdenék

2019. május 25. (szombat)

Két fordulóval a bajnokság vége előtt még három csapatnak van reális esélye a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának megnyerésére.

Nottinghamben selejtez a válogatott

Nottinghamben selejtez a válogatott

2019. május 25. (szombat)

A magyar férfi jégkorong-válogatott februárban Nottinghamben kapcsolódik be a 2022-es pekingi téli olimpia selejtezősorozatába.

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

2019. május 24. (péntek)

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

Újra második a Dunaferr

Újra második a Dunaferr

2019. május 24. (péntek)

Magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a Dunaferr Vasas csapata a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.

Keményen edzenek a vízilabdázók

Keményen edzenek a vízilabdázók

2019. május 23. (csütörtök)

A Bíró Attila irányította női válogatott napi három edzéssel készül a montenegrói edzőtáborban a június 4-9. között megrendezésre kerülő Világliga Szuperdöntőre.

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

Az Ercsi nyerte a megyei döntőt

2019. május 23. (csütörtök)

Az idei évben is a Dunaújváros Stadion adott otthont a Fejér Megyei Kupa négyes döntőjének, melynek fináléjában büntetőkkel dőlt el az aranyérem sorsa.

Rangadók napja a Campusban

Rangadók napja a Campusban

2019. május 22. (szerda)

Továbbra sem lehet megjósolni, hogy ki nyeri a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának idei küzdelmeit.