Remekelt az utánpótlás

spigott - 2019. február 18. 13:08

A serdülő és az ifjúsági bajnokság mellett az NB I/B-s felnőtt pontvadászatban is nagyon szép győzelmeket arattak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatai.

Ugyan a felnőtteknek nem sikerült a bravúr, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia utánpótlás együttesei jó esélyekkel léptek pályára a korosztályos és másodosztályú felnőtt bajnokság küzdelmeiben. A DKKA serdülő és ifjúsági csapata Siófokon vendégszerepelt szombaton, s aratott könnyed, sima győzelmeket. A serdülők találkozójának első félideje még kissé szorosan alakult, hiszen a szünethez érve "csak" három góllal vezettek fiataljaink, ám a fordulást követően támadásban és védekezésben is feljavultak a Kohász kézilabdázói, akik a második harminc percet 19-8-ra, míg a mérkőzést végül 34-20-ra nyerték meg, így továbbra is a hatodik helyen állnak a bajnoki tabellán.

Az ifjúságiak siófoki összecsapása valóságos gólzáport hozott, hiszen már az első félidőben több mint harminc találatig jutottak a csapatok. Izgulnia azonban nem kellett a dunaújvárosi szakvezetősnek, mert ezekből húszat a mieink értek el, így a félidei pihenőre már hétgólos előnnyel vonulhattak Vártok Ákos tanítványai. A második felvonásban tovább növelte előnyét a DKKA, s bár védekezésében akadtak azért hiányosságok, így is kiütéses, 41-28-as győzelemmel erősítette meg harmadik helyét a táblázaton.

Mihály Petráék nem adtak esélyt a Siófoknak! (Képek forrása: kohaszkezi.hu/Nagy Gergő felvételei)

A hét utolsó napján már hazai környezetben kellett vitézkednie akadémiánk U19-es együttesének, mely a Gárdon-Pázmánd ellen folytatta az NB I-es felnőtt bajnokság küzdelmeit. A két csapat őszi mérkőzésén a mieink komoly bravúrt bemutatva 32-23-as győzelmet arattak, s ezt most sikerült lemásolni, ugyanis 13-10-es félidei vezetést követően 32-23-as sikerrel húzták be a két pontot fiataljaink, akik továbbra is igen előkelő pozícióban, az ötödik helyen állnak a felnőttek mezőnyében.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.