Sűrűsödik az élmezőny

spigott - 2019. február 9. 9:47

Mégy négy csapatnak van reális esélye arra, hogy bejusson a városi futsal bajnokság fináléjába.

Két összecsapással fejeződött be csütörtökön este a városi futsal bajnokság rájátszásának második fordulója az Arany iskola tornatermében, ahol ezúttal két felsőházi mérkőzésen izgulhattak a sportág helyi kedvelői. A nap első meccsén a harmadik GBB Zrt., valamint az ötödik PW-Shield csapatai mérték össze egymással erejüket, ám utóbbi ezúttal alaposan borítani tudta a papírformát. A PW-Shield gárdája ugyanis kiválóan játszott az első félidőben, s egymás után négy gólt lőve harcolt ki magának tetemes előnyt, s a másodikban hiába próbált meg mindent a felzárkózásért ellenfele, a GBB-nek csak a szépítés jött össze (4-1). Ez egyben azt is jelentette, hogy tovább sűrűsödött a felsőház élmezőnye, ugyanis az elsőt és a negyediket mindössze három pont választja el egymástól, így továbbra is teljesen nyitott a harc a döntőt jelentő első két hely valamelyikének megszerzéséért.

Kép: DO-archív

A forduló zárómeccsén két hárompontos csapat, a Tízpróbások és Varázs Kép játékosai húztak szerelést. A fordulatos összecsapáson utóbbi szerzett kétgólos vezetést, s előnyét a félidei szünetig sikerült is megtartania. A fordulás után azonban Deimel Dávid vezérletével fordítani tudtak a Tízpróbások, ám hiába vették át a vezetést, az utolsó tízpercben már csak a Varázs Kép talált kapuba, mely végül 5-4-es sikerrel tette fontos lépést a középmezőny elérése felé.

Eredmények

PW-Shield Kft. – GBB Zrt. 4-1 (4-0)
Tízpróbások – Varázs Kép 4-5 (1-3)

A felsőház állása: 1. Dunabiztos Micro 12 pont, 2. Gazdagok és Szépek 12 pont, 3. PW-Shield Kft. 10 pont, 4. GBB Zrt. 9 pont, 5. Steelworkers 7 pont, 6. Varázs Kép 6 pont, 7. Tízpróbások 3 pont, 8. Papa SE 0 pont.

Az alsóház állása: 1. DUFK 12 pont, 2. Széchenyi Pékség 9 pont, 3. Labdaérzék Gourmand 9 pont, 4. Kulcsi SE 3 pont, 5. Zéró Tolerancia 3 pont, 6. Real Concord 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.