Szeles, hűvösebb idő várható a héten

doszerk - 2019. február 11. 8:06

Szeles és kissé hűvösebb idő várható a jövő héten, de a hétvégén ismét többfelé 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Sok lesz a napsütés, de csapadékra, helyenként hózáporra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn a déli és keleti megyékben eleinte még több helyen eshet az eső, míg az ország más tájain futó zápor, esetleg hózápor alakulhat ki. Elsősorban a Kisalföldön és a Bakonyban viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban plusz 2-6 fok lesz. Napközben plusz 4-9 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett, szórványosan lehet zápor, hózápor. Sokfelé lesz viharos a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű.

Szerdán a napsütés mellett nem valószínű csapadék, de több helyen megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0, a legmagasabb hőmérséklet plusz 1 és 6 fok között alakul.
Csütörtökön csak rövid időre süthet ki a nap. Elszórtan előfordulhat kisebb csapadék: keleten inkább hó, havas eső, másutt inkább havas eső, eső. Többfelé lesz erős a szél. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, napközben plusz 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton a több-kevesebb napsütés mellett nem várható csapadék. Pénteken főként a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél, szombaton néhol élénkülhet meg a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken plusz 4 és 9, szombaton plusz 5 és 10 fok között alakulnak.

Vasárnap hajnalban ködfoltok képződhetnek. Napközben sok napsütés valószínű, csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, maximumhőmérséklet plusz 7 és 12 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

-MTI-

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)