Tárt karokkal várják a hallgatókat

Vass Ádám - 2019. február 4. 14:52

Minden készen áll a Dunaújvárosi Egyetemen arra, hogy szeptemberben fogadni tudják az új hallgatókat. A szeptemberi félévben két új szakirány is várja majd őket.

A sikeres nyílt napok után már minden készen áll arra, hogy a jövő tanévben a Dunaújvárosi Egyetem fogadni tudja a gólyákat szeptemberben. Ezzel kapcsolatban dr. habil András István rektor elmondta, legnagyobb örömükre egy nemrég bemutatott kutatás alapján az egyetem műszaki diplomásai keresnek a legjobban az országban a frissen végzett hallgatók közül, méghozzá átlagosan bruttó 450 ezer forintot havonta. Mint mondta, büszkék lehetnek, hogy a hallgatók ilyen jó lehetőségeket kapnak az Oktatási Hivatal adatbázisai szerint, hiszen ezek a friss diplomás munkavállalók jellemzően a környéken vállalnak munkát és a régiót segítik ezzel.

A következő tanévvel kapcsolatban elmondta, egy új szak és egy új szakirány is megjelenik a kínálatukban. Most először egy műszaki felsőfokú szakképzés is elindul szeptemberben, ami a gépészmérnök és az anyagmérnök alapszakok előszobájaként, de önmagában is teljes értékű képzésként felel meg. Ezen kívül a kommunikáció és médiatudomány alapszak is kibővül egy újabb specializációval, az országosan egyedülálló rendezvényszervező szakiránnyal, ami a várakozások alapján igen népszerű lehet majd a jövőben. Kiemelte a több, mint tíz különböző ösztöndíjat és juttatást is, amihez a hallgatók hozzájuthatnak tanulmányaik során. Ezek között a tanulmányi ösztöndíj és a szociális támogatás mellett az egyetem kínál a tanulóknak különböző pályázatokat és kutatási ösztöndíjat, valamint kiemelt sportösztöndíjat is. A duális képzésben résztvevők pedig a vállalati partnereknél eltöltött munkavégzés után juthatnak plusz jövedelemhez, amivel szintén csökkenthetik a költségeiket.

Képek: DO-archív

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy bár a jelentkezési határidő az idei általános felvételi időszakban február 15-én lejár, de a sorrendeken a felvételizők még július 10-ig változtathatnak. A ponthatárok idén július 24-én derülnek majd ki, utána az eddigiekhez hasonlóan már csak pótfelvételin van lehetőség költségtérítéses szakokra jelentkezni. A következő szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem az öt felsőfokú szakképzés mellett nyolc alapképzéssel várja a leendő hallgatókat, amik közül hét szakon elérhető a népszerű duális képzés is. A nappali és a levelezős szakokra összesen idén több, mint 2300 jelentkezőnek jutna hely. Kenyeres Krisztina oktatási igazgató szerint a beiratkozási kampány nagyon jól sikerült, a családi nyílt napok pedig kifejezetten népszerűek voltak. Az érdeklődők konkrét tervekkel, elképzelésekkel érkeztek, nagy sikere volt a pályaorientációs előadásoknak is, ahol praktikus tanácsokat kaphattak a látogatók. A szakmai workshopokon pedig a komoly érdeklődők hallhattak specifikus információkat az őket érdeklő szakokról, amikre az ország távolabbi területeiről is érkeztek a nyílt napokon.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

DSTV: óvodai nyílt napokat tartottak

2024. ápr. 10.

Az ismerkedés és a megismerés nagyon fontos állomásai voltak a Dunaújvárosi Óvoda tagintézményeiben tartott foglalkozások, derül ki a DSTV összegzéséből. Várhatóan 320-340 kisgyermek kerül ősztől a rendszerbe. Hangkép.

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

DSTV: a görögkatolikus iskola is várja a nebulókat

2024. ápr. 09.

Minden oktatási intézmény igyekszik bemutatkozni a leendő elsősök és szüleik számára, hogy amint aktuális lesz a beiratkozás, már ne legyen kétsége senkinek afelől, hogy jól döntött. Ennek apropóján látogatott a DSTV stábja a Szent Pantaleimon iskolába. Hangkép.

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

DSTV: négy felvonás a Petőfiben

2024. ápr. 03.

Idén is várta a leendő elsősöket és szüleiket a Petőfi Sándor Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézmény vezetése és kollektívája négy részből álló programsorral rukkolt ki a beiskolázás előtt. Hangkép.

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.