Történelmi siker a birkózóknál

doszerk - 2019. február 27. 12:05

Minden idők legjobb grundbirkózó eredményét érte el a Dunaferr SE vezetőedzője, Tombor István által felkészített mezőfalvi grundbirkózó csapat.

Pesterzsébeten rendezték meg február 23-án és 24-én a 2018/2019-es tanév Grundbirkózás Diákolimpia Országos Döntőjét, melyen az I. és II. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat a "Magyarország Diákolimpiai Bajnoka" címért. Az országos döntő a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), a Budapesti Diáksport Szövetség és az ESMTK Birkózó Szakosztályának közös szervezésében került megrendezésre, s az általános iskolások versengésében összesen 132 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 10-10 legjobb együttese..
A mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola az I. korcsoportban nevezett fiú csapatával, s már az óriási eredmény volt a csapattól, hogy már az elődöntőt megnyerve bejutott az országos fináléba, tekintett vissza a közelmúlt eseményeire Tombor István, a Dunaferr SE birkózó szakosztályának vezetőedzője.

"Nagy elszántsággal és rengeteg munkával a háta mögött vágott neki a 12   fős alakulat a megmérettetésnek. Az előzetes elvárásokat messze felülmúlva szerepeltünk, de ahogy mondani szokás evés közben jött meg az étvágy. A csoportmérkőzések során először legyőztük a Püspökladányból érkezett Erőss Lajos Református Általános Iskolát 6-1 arányban, a második fordulóban a pécsi Meszesi Általános Iskolát 5-2-re, a harmadik fordulóban az Orosházáról érkezett Eötvös József Katolikus Általános Iskolát is, simának mondható 7-0 arányban. A csoportban megszerzett első pozíció után következett az elődöntő, ahol a másik csoport második helyezettével kellett megküzdeni. A miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „B” csapatával kerültünk szembe, ahol igen változatosan alakult a csapattalálkozó eredménye. Az első két mérkőzést követően Kiss Dániel, és Tombor Benedek győzelmének örülhettünk, majd három vesztes küzdelem után Fekete Csaba egyenlítette ki a párharcot. Következett a +43 kilogrammban Pesei Sándor, aki legyőzte ellenfelét, így 4-3-mal biztosítottuk be a helyünket a döntőben.

Képek forrása: Dunaferr SE birkózó szakosztály

A végső összecsapáson a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola „A” csapatával néztünk farkasszemet. Küzdelem forgatókönyve teljes mértékben az elődöntőhöz hasonlóan alakult, így egy újabb 4:3-as győzelmet behúzva vívtuk ki a bajnoki címet, megtörve ezzel a három éve veretlen miskolciak egyeduralmát. Hatalmas dicsőség ez a mezőfalvi iskolának és természetesen a gyerekeknek egyaránt, hiszen ilyen csapatsikerben még nem volt részünk" - fogalmazott Tombor István.

A bajnokcsapat névsora: 20 kg - Kiss István Dániel, 24 kg - Tombor Benedek, Görög Máté, 28 kg - Kovács Hunor, Gyenei Kevin, 32 kg - Huszár Rajmund, 38 kg - Fierpasz András, 43 kg - Fekete Csaba, Éva Balázs, +43 kg - Pesei Sándor, Zámbó Gergő, Krepsz Zalán.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.