Dunaújváros Hetilap

Újabb félmilliós támogatást adtak át

Vass Ádám - 2019. február 5. 13:02

Tizenegyedik alkalommal gazdagodott egy szervezet, vagy egyesület jelentős pénzadománnyal a Dunaújváros Kenyere elnevezésű akciónak hála. A kedvezményezett ezúttal a városi polgárőrség volt.

A tavalyi év utolsó három hónapjában négy dunaújvárosi polgárőr egyesület számára gyűltek azok az ötven forintok, amik minden egyes Dunaújváros Kenyere megvásárlása után járnak az akcióban részt vevő egyesületnek, vagy szervezetnek. A Széchenyi pékség, a helyi Tourinform iroda és az önkormányzat közös akciójának tizenegyedik átadójára kedden délelőtt került sor a Polgármesteri Hivatal "C" szárnyának közgyűlési termében. Az átadón jelen volt Róka Sándort, a Széchenyi pékség vezetője, Hegedüs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke, valamint Cserna Gábor, városunk polgármestere, aki elmondta, a közbiztonság kérdése, bármely településen is élünk is, az egyik legfontosabb a lakók számára.

- Örülök, hogy ez esetben nem is egy, hanem négy egyesület, szervezet kapja ezt a bizonyos összeget. Novemberben, a tizedik átadón jelentettük be őket, vagyis a Dupent Polgárőr Egyesületet, a Pannon Polgárőrséget, Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrséget és a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrséget. Megítélésem szerint a közösségért, illetve a közösség szolgálatában végzik a munkájukat, méghozzá a lehető legnagyobb szerénységgel, a lehető legnagyobb alázattal és rendkívül kis költségvetéssel, saját szabadidejüket feláldozva. Az év utolsó három hónapjában közel nyolc és félezer fogyott Dunaújváros Kenyeréből. Ezúton is köszönet illeti a Széchenyi pékséget, hogy továbbra is partnerként működnek együtt a Tourinform irodával és az önkormányzattal. Köszönet azoknak a lakóknak is, akik a karácsonyi időszakban is Dunaújváros Kenyerét vásárolták, és ezáltal támogatták a polgárőrségek munkáját. Ez az összeg 423 750 forint lett végül, amit a Polgármesteri Hivatal segítségével ötszázezerre kerekítünk fel, kívánom, hogy a polgárőrségek tagjai hasznosan, jól használják fel ezt az összeget.

Hegedüs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke mindenekelőtt megköszönte Cserna Gábornak, hogy a hivatal kiegészített az összeget félmillió forintra, valamint a városlakóknak is, hogy ennyi kenyeret vásároltak, amivel a polgárőrséget támogatták. Mint mondta, a polgárőrségek az összeget a működésükre fogják fordítani, a szolgálati gépkocsik műszaki vizsgáztatását, kötelező biztosítását végzik majd el belőle és üzemanyagot vásárolnak majd a pénzből.

A szokásoknak megfelelően Cserna Gábor az átadás után bejelentette a következő kedvezményezettet is, ami ezúttal a város egyik legrégebbi iskolája, a Petőfi Sándor Általános Iskola lesz, illetve az iskolában működő Petőfis Tanítványainkért Alapítvány.

A Petőfi iskola részéről Rideg István intézményigazgató vett részt az átadón. Mint mondta, kitörő örömmel fogadták az iskolában, hogy részt vehetnek ebben az országosan is egyedülálló kezdeményezésben. A támogatással kapcsolatban azt a célt tűzték ki, hogy a város jóvoltából energetikai felújításon átesett, kívül is megszépült épületük belül is gyarapodjon és szolgálja az oda járó gyerekek fejlődését, nevelését és kényelmét. A leendő összegből ezért a tanulói kiskonyha konyhabútorait és berendezéseit cserélnék le, illetve kerékpár és roller tárolót vásárolnának, hiszen a jó idő közeledtével egyre több tanítvány érkezik majd az iskolába biciklivel, vagy rollerrel.

Az iskola igazgató-helyettese és a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány kuratóriumi tagja, Gálosfai Tímea szerint egy iskolai alapítvány számára a legfontosabb dolog, hogy azokat szolgálja, akik a jövő nemzedékét képviselik, ezért minden pályázati lehetőséget megragadnak, hogy a gyerekek számára jobb környezetet tudjanak biztosítani. Az elmúlt években több belső felújítást is végeztek, a tanulói kiskonyha pedig különösen fontos számukra, mivel nincs olyan iskolai program, vagy rendezvény, ahol ne használnák rendszeresen, így mára egy igazi közösségi centrummá vált, ezért ráfér már a felújítás.

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.